Řeka osudu přehled

Řeka osudu
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145346/bmid_reka-osudu-Ozp-145346.jpg 4 231 231

Ken a Zoe se odstěhují z rušného Londýna do poklidného Suffolku, do míst, kde se řeka Deben vlévá do moře, aby se Ken mohl oddávat své vášni pro jachtaření. Zoe, povoláním galeristka, odchodem na venkov nadšená není, zvlášť když ji od prvního dne, kdy se přistěhují do starobylé, zrekonstruované stodoly, začne zneklidňovat pocit, že v domě je kromě nich ještě někdo. V mlze nad řekou občas vídá připlouvat vikinskou válečnou loď a slýchá hlasy, zvuky vesel, pleskot plachty za hlubokého bezvětří… Všechny domy, které zde stojí, bývaly součástí hospodářského zázemí nedalekého zámku, z něhož je dnes luxusní hotel, celé místo má však prastarou historii sahající až do anglosaských dob a v životech Zoe, Kena i dalších se promítají ozvěny osudů těch, kdo tu žili před nimi. Vše má své kořeny v mlhách minulosti a může vyrašit kdykoli v budoucnosti. A nedaleko, v poli místního farmáře, se nachází pradávné pohřebiště, z něhož vyzařuje zlá moc.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Brána

River of Destiny, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeka osudu. Přihlašte se a napište ho.

Gabča67
07.08.2024 5 z 5

Byla jsem zvědavá, jak si moje oblíbená autorka poradí se třemi dějovými linkami. Doposud jsem od ní četla knihy pouze se střídáním dvou časových rovin a jeden historický roman. A poradila si. Knížka byla mixem tajemna, romantiky i lidských vztahů. Líbilo se mi, že jednotlivé dějové linky byly v knize šikovně označené vlastním symbolem, takže jsem hned na začátku každé kapitoly věděla v jakém období se právě nacházím. Autorku čtu od její první knihy vydané u nás a ráda se k ní po menší či větší pauze vracím. Letos jsem po její tvorbě sáhla již podruhé.

m_martina
24.02.2024 5 z 5

Knihy od této paní spisovatelky mají vždy několik dějových linek. A tak je má i tato, kde jsou hned tři. A všechny jsou zajímavé. Jedině snad linka ze současnosti mne bavila nejméně. Román se mi opravdu líbil, četla jsem ho v každé volné minutě, až na ten konec. Celkově ale hodnotím naplno, protože mám Barbaru Erskinovou a její knihy ráda a prostě se mi hezky čtou.

Laf
04.02.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Prolínání tří různých dob bylo dobře promyšlené a nakonec i dobře objasněné. Jenom jsem tedy očekávala víc zvratů a ten konec byl nějak moc rychle odbytý, ale i tak se to četlo skoro samo :)

Kniha Řeka osudu v seznamech