Město mrtvých přehled

Město mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266473/bmid_mesto-mrtvych-266473.jpg 4 63 63

Resident Evil série

< 3. díl >

Leon Kennedy: energický, dychtivý policejní zelenáč se už těší, až začne nový život v Raccoon City. Nachází ale město podivně opuštěné – strašidelné večerní ticho narušuje jen občasný krok ve stínech a slabé, nadpozemské sténání něčeho poblíž… Claire Redfieldová: vynalézavá, ale bezstarostná mladší sestra Chrise Redfielda, jednoho z pohřešovaných bývalých členů zvláštní jednotky S.T.A.R.S. raccoonského policejního oddělení. Claire přijíždí do Raccoonu najít Chrise stůj co stůj, a také zjistit, co se doopravdy stalo tu noc, kdy bratrův tým vtrhl do odloučeného sídla hluboko v Raccoon Forest. Avšak to, co odhalí, vyvolá jen další otázky a také obavy o Chrisův osud… Tu noc se totiž z Raccoon City stává nekropole. V tajné laboratoři pod dříve rušnými ulicemi totiž zpackaný pokus Umbrella Corporation o vyzvednutí ničivé mutagenní zbraně odstartoval strašlivou virovou epidemii, která proměnila každého muže, ženu a dítě ve městě v oživlou mrtvolu. A všechny mají hlad. Claire a Leon mají jedinou šanci na záchranu: dostat se na místní policejní stanici a najít způsob, jak uniknout. Na místním okrsku ale vyhledali úkryt i jiní lidé a ne všichni jsou na stejné straně…... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

City of the Dead , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město mrtvých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

yaoiyuri
12.01.2020 4 z 5

Upřímně, na tenhle díl jsem se z celé série těšila nejvíc. Proč? Protože Leon.

Vyprávění se mi zdá lépe vystavěno než v prvním díle. Dost za to může prostředí, ve kterém se tentokrát boj o přežití odehrává, protože celé město dává mnohem víc možností než jeden podivný dům uprostřed lesů. Konečně jsou pořádně vylíčené souboje s bossy. A postavy se nám tentokrát začaly „křenit“ až někdy od strany 126 (nikdy bych nečekala, že se na tohle slovo stanu alergická, ale v překladu téhle série je až nemístně nadužívané, jak kdyby neexistovala žádná synonyma).

Díky bohu (vlastně díky Adě) jsme byli „ochuzeni“ o nekonečné pobíhání labyrintem policejní stanice na cestě za klíči, šílenými hádankami a kdoví čím ještě – protože něco, co funguje ve hře, v knize fungovat nemusí (a jak ukázal první díl, ani moc nefunguje). Těšila jsem se na víc „Mr X gon give it to ya“ momentů, ale to je tím, že jsem rozmlsaná z remaku. Škoda, že na něj Leon vůbec nenarazil. A velitel Irons uchuchúúú… to bylo maso.

PS. C´mon guys, proč má japonské vydání má na obálce sexouše Leona v uniformě a my nechutný zombie… kde je spravedlnost?

Mirin1349
09.04.2019 5 z 5

Opět musím smeknout před autorkou. Příběh vás vtáhne a nepustí, dokud vás nevyplivne úplně vyšťavené zpátky na denní světlo. Plný počet dávám za naprosto skvělé převedení hry do psané podoby. Na druhou stranu si nejsem jistá, jak moc by dílo bodovalo u čtenáře, který herní sérii nezná. Každopádně už se těším na další díly, co na mě čekají v knihovně.


DarthSoren
22.02.2019 5 z 5

Město mrtvých přináší po poněkud vlažnější dvojce (Caliban Cove) do příběhu RE nové postavy, které se díky druhé videohře těší už řádku let mimořádné oblibě. Ano, do Raccoon city přicházejí Leonek a Claire. Nicméně 5 hvězdiček nedávám Městu mrtvých jenom kvůli postavám, ale i kvůli příběhu, jenž sice kopíruje svou (mimořádně zdařilou) videoherní předlohu, vzdává ji ovšem svým provedením patřičný hold a autorka jakoby se po nevýrazném příběhu druhé knihy opět probudila a pálila na čtenáře ostrými z M249-tky. Nové postavy, nová monstra, nový typ viru, nová odhalení a ještě mnohem víc ve velice akčném provedení. Pořád se totiž něco dejě a ani jediná stránka vás nenechá oddechnout. Zamrzí jenom menší, resp. méně výrazný zbraňový arzenál, ale na druhou stranu Leonek ukazuje že i bez RPGček a samopalů, s poměrně malým kašpárkem (Desert Eagle) se dá sehrat grandiózní divadlo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město mrtvých v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených83x
v Doporučených4x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x