Podzemí přehled

Podzemí
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294261/bmid_podzemi-cDW-294261.jpg 4 50 50

Resident Evil série

< 4. díl >

Navzdory obrovské moci začíná děsivá Korporace Umbrella ztrácet kontrolu nad svými tajnými zařízeními. Už tři laboratoře byly zničeny bývalými členy S.T.A.R.S. – polovojenské organizace, kterou Umbrella pomohla založit. Pod povrchem pouště na americkém jihozápadě má být uvedeno do provozu jedno z nejsofistikovanějších zařízení. A někde uvnitř se může nacházet i klíč k zastavení Umbrelly jednou provždy! Pokud se ovšem Rebecce Chambersové a jejim přátelům podaří proniknout do podzemí a přežít útoky geneticky modifikovaných monster, která na ně čekají pod sluncem spálenou zemí…... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Underworld, 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzemí. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

Merlin_CZ
08.09.2024 3 z 5

Trošku slabší díl, ale na druhou stranu - co čekat od knihy podle hry :D

WildEv
27.07.2020 2 z 5

Čekala jsem něco originálního, což byla asi chyba. Nezaujala, neurazila, ani nenadchla.


yaoiyuri
14.01.2020 5 z 5

Jak vypadá práce snů každého autora na AO3 a FFnet? Jako psaní fanfickci na videoherní sérii, a ještě za prachy. Legálně.

Za mě (prozatím) rozhodně nejlépe zpracovaná kniha – uvidíme jaká bude Nemesis.

Resident Evil dal S. D. Perry do ruky mocnou zbraň v podobě celého univerza plného zombie, mutantů, intrik ďábelských korporací, bandy snílků bojujících za lepší zítřky a hlavně obrovského tvůrčího potenciálu. Na druhou stranu jí adaptace vázané přímo na dané hry nesmírně svazovaly ruce (ahoj, prostoduchý první díle). Tady v Podzemí tajné laboratoře se mohl naplno projevit její vypravěčský um – přestože děj není kdovíjak sofistikovaný, rychle odsýpá, baví a „akce“ občas i působí, že v ní jde o víc, než jen ratatata a ka-booom.

Skvěle je vykreslen mizera Reston – takhle nějak jsem si představovala, že bude vypadat popis Weskera (který je ve hrách jinak úžasně charismatický záporák), že se mu pořádně dostaneme do hlavy a uvidíme, jak moc velký parchant je. Naopak hlavní hrdinové se nám kvůli svému počtu víceméně smrskávají na pouhé figurky pobíhající se zbraní kolem a páchající dobro, ale dávám plus za Leona (kromě něj a Chrise mě žádná z „dobrých“ postav nijak zvlášť nebaví, ženské mi chvílemi přijdou až otravné). Motivace (teď už ne tolik) záhadného pana Trenta jsou… no jak vyšité z béčkového akčňáku, ale proč ne.

Taky se mi líbilo, že cca v poslední třetině knihy si někdo (Překladatelka? Korektor? Redaktor?) konečně uvědomil(a), že konzole není konzola a začal(a) ji správně skloňovat. Ale probůh, zas a znova se tam všichni jen kření...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podzemí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x