Řetěz ze železa přehled

Řetěz ze železa
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497065/bmid_retez-ze-zeleza-wXB-497065.jpeg 5 145 145

Zdá se, že Kordélie Carstairsová má všechno, o čem kdy snila. Je zasnoubená s Jamesem Herondalem - mladíkem, jehož miluje od dětství. Žije v Londýně po boku své nejlepší kamarádky Lucie Herondaleové a Jamesových okouzlujících společníků, kteří si říkají Zbojníci. A nosí legendární hrdinský meč Cortana. Pravda je však mnohem pochmurnější. Oznámené zasnoubení a plánované manželství je lež, která má jen chránit dívčinu pověst. James je totiž zamilovaný do jiné. Meč své majitelce popálí ruku. A ke všemu mezi lovci stínů řádí sériový vrah. Zabíjí pod rouškou temnoty a poté beze stopy mizí. Podaří se hrdince a jejím přátelům padoucha dopadnout? Napínavé pokračování série Poslední hodina, které se čte jedním dechem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , #booklab

Chain of Iron, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řetěz ze železa. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
12.11.2024 5 z 5

Púť našich priateľov pokračuje.

James s Cordeliou majú svadbu. James sľúbi Cordelii, že za ten rok sa ani raz nestretne s Grace - no jej to nik nepovedal a tak zaňho kazi jeho slovo.

Grace ma v tom dieli vytáčala este viac ako v prvom, síce sa ju autorka snažila vykresliť ako obeť - no priznajme si keby sa vzpriečila a zaťala...

Cordelia má však i iné starosti a to s cortanou, ktorá ju nechce počúvať a tak zloží sľub rytierky.. no komu?

Táto časť bola plná prekvapení a zaujímavých zvratov a ešte zaujímavejších rozuzlení.

Hlavne je, že sa podarilo prelomiť jednu kliatbu a na tú druhú sa prišlo.

Som veľmi zvedavá ako dopadne tretia časť, pretože koniec druhej bol, že

martinkaLLL
02.11.2024 5 z 5

Výborný, boží, pecka. Jednou jsem uronila slzu, několikrát jsem se prý nad tím přiblble křenila, párkrát jsem se musela nahlas smát a 200 stran do konce jsem se i rozčilovala nad jejich osudem a hloupostí. Ale rozhodně jdu otevřít 3. díl a už se těším.

Kate3003
07.08.2024 4 z 5

Musím říct, že ačkoliv knihy od Cassandry Clare miluji tady jsem měla ze začátku problém se začíst. Prvních asi 150 stran se děj rozjížděl opravdu hrozně pomalu a trošku mi přišlo že se točil v kruhu okolo pár záležitostí, které zdánlivě stejně neměli řešení. Poté naštěstí přišel zvrat, po kterém se děj rozjel tak jak jsem zvyklá a dál se mi kniha četla dobře.
Autorka v průběhu knihy připomíná i události předchozího dílu, takže pokud mezi nimi máte větší prodlevu stejně jako já nemusíte se bát, že by vám díky tomu něco uniklo. Nejdůležitější momenty jsou zde naštěstí vypíchnuty za což jsem opravdu ráda. Stejně jako v předchozím díle a vlastně ostatně ve všech svých knihách Cassandra připravila pro jednotlivé postavy neuvěřitelnou emoční jízdu. Kdy nevíte, jestli jednotlivým postavám jejich osud přát pro jejich rozhodnutí anebo je litovat za to že před takové rozhodnutí vůbec byli postaveny.
Opět musím vyzdvihnout to, jak jsou jednotlivé série propojené a jednotlivé události na sebe navazují. A po přečtení skoro každé další knihy najednou dávají události z jiné série větší smysl nebo najednou máte mnohem lepší náhled do události která tomu či onomu předcházela. Dokud ovšem nepřečtete příběh, který s tím souvisí je to jen nahodila informace v knize a nenapadne vás, že by se mohlo jednat o spoiler.
Jak už jsem se zmínila u prvního dílu, tak na knize, tak úplně nesedělo, jak všichni přijímali různé výstřelky nebo LGBT komunitu. Třeba v sérii Nástroje smrti k těmto problémům přistupují naprosto odlišně, a to se děj odehrává v poměrně moderní společnosti. Přesto najednou jako by autorka zapomněla že komunita Lovců stínů je ve svých názorech dosti „úzkoprsá a zkostnatělá“.
Oceňuji úryvky z minulosti, které byli velmi příjemným doplněním děje a velmi dobře vše dokreslovali. Nechyběli ani nečekané zvraty, akce a vtipné situace. I přes pár výtek hodnotím knihu kladně a jsem opravdu zvědavá co přinese závěrečný díl.

Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce mnohokrát děkuji Booklab.

Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)

05.06.2022

Kniha Řetěz ze železa v seznamech