Řetěz ze železa (barevná ořízka) přehled

Řetěz ze železa (barevná ořízka)
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540283/bmid_retez-ze-zeleza-barevna-orizka.jpg 5 130 130

Zdá se, že Kordélie Carstairsová má všechno, o čem kdy snila. Je zasnoubená s Jamesem Herondalem - mladíkem, jehož miluje od dětství. Žije v Londýně po boku své nejlepší kamarádky Lucie Herondaleové a Jamesových okouzlujících společníků, kteří si říkají Zbojníci. A nosí legendární hrdinský meč Cortana. Pravda je však mnohem pochmurnější. Oznámené zasnoubení a plánované manželství je lež, která má jen chránit dívčinu pověst. James je totiž zamilovaný do jiné. Meč své majitelce popálí ruku. A ke všemu mezi lovci stínů řádí sériový vrah. Zabíjí pod rouškou temnoty a poté beze stopy mizí. Podaří se hrdince a jejím přátelům padoucha dopadnout? Napínavé pokračování série Poslední hodina, které se čte jedním dechem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Chain of Iron , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řetěz ze železa (barevná ořízka). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

gabca2003
předevčírem 5 z 5

Knížka se opět četla velmi rychle a příjemně, jak u býváme u této autorky zvyklí. Vyskytlo se pár překvapivých zvratů. Oblíbila jsem si všechny "Zbojníky". Bohužel ani po druhém díle mi tolik nesedí postava Jamese (občas jsem si už říkala, jestli je opravdu tak hloupý), mnohem více jsem si oblíbila Matthewa (doufám, že se o něm v posledním díle dozvím více). Nicméně se těším na poslední díl ze série a věřím, že Cassandra nezklame.

!!!Spoiler!!!
Trošku už mi vadí, že se zde opět rýsuje milostný trojúhelník. Jelikož mi více sedl Matthewe, tak bych se více přikláněla na jeho stranu, protože se k Sedmikrásce vždycky choval hezky už od začátku. James mi přijde trošku jako hlupák, který neví, co chce a pak najednou horlivě bojuje za svoji lásku, i přestože se k Sedmikrásce několikrát zachoval zle. Částečně ho omlouvá to kouzlo náramku, ale upřímně si toho mohl všimnout mnohem dřív, když mu ho Grace sundala poprvé v prvním díle.

MaláKnihomolka
předevčírem 4 z 5

Cassandra Clare mě opět nezklamala a napsala další velmi čtivý příběh ze světa Shadowhunters. Ačkoliv musím přiznat, že jsem ze začátku měla trochu co dělat se zorientovat a v tomhle bych ráda vyzdvihla Půlnoční kroniky od dua autorek Laura Kneidl a Bianca Iosivoni. Ty to v tomhle mají více promyšlené a pokud nečtete knihy hned po sobě, tak na začátku máte vždy na pár stranách shrnuto, co už se všechno událo. Stručně, dobře, srozumitelně. Tam jsem četla s menšími prodlevami, ale tady jsem se k druhému dílu bohužel dokopala po nějakých 2 letech tuším a bohužel si to vybralo svoji daň, kdy jsem se ze začátku zase dostávala do děje, vzpomínala kdo s kým, kdy, jak proč. Clare má totiž hodně postav a já můžu asi jen poděkovat tomu, kdo vynalezl "The Shadowhunters Wiki". To je vždy má záchrana, když si potřebuju něco připomenout.

Zpět k příběhu. Občas se zápletka posilovala tím, že postavy spolu nekomunikovali, nechtěli si vzájemně říct co k sobě cítí a z toho už jsem ke konci trochu začínala šedivět. Jinak ale nebyla nouze o tajemství, zvraty nebo akci. Nějaké tušení jsem občas měla, přesto mě autorka kolikrát zvládla překvapit.
Doufám, že v posledním dílu dostanu odpovědi na otázky, které teď mám. Plus doufám, že si spolu dvě postavy brzo něco vyříkají, jinak budu šedivá celá, vážně.
Něco se zde opakuje z předchozích sérií, což mi tu zase tolik nevadí. Až na milostný trojúhelník, ten nemám ráda pomalu nikdy.
Jestli něco ale miluju tak to, jak jsou série propojené. Postavy se objevují průběžně, s nikým se nemusíme definitivně loučit.


marianna7090
29.04.2024 4 z 5

Dala by som plne hodnotenie, pretože sa mi kniha veľmi páčila. Dej bol skvelý, do postáv som sa úplne zamilovala, historický Londýn je čarovný, ALE dávam o * menej, zato o koľko nervov som prišla kvôli nezmyselnému zatajovaniu citou medzi jednotlivými postavami. Ani nezrátam koľkokrát som myslela, že knihu vyhodím von z okna len preto, že nedokončili rozhovor, pretože boli vyrušení alebo nemali čas, alebo sa stala nejaká iná nepodstatná drobnosť.
V realite by som nedokázala toľko klamať sama sebe a ľuďom, ktorých ľúbim, tak ako to robili všetcia v tejto knihe.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)

05.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řetěz ze železa (barevná ořízka) v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených14x
v Knihotéce213x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech3x