Řetěz ze zlata přehled

Řetěz ze zlata
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466840/bmid_retez-ze-zlata-fg8-466840.jpeg 4 221 221

Lovkyně stínů Cordelia Carstairsová už od raného dětství projevuje nevídanou odvahu v boji s démony. Když je její otec křivě nařčen ze strašlivého zločinu, vydá se spolu se svým bratrem do Londýna, aby věci urovnala a odvrátila tak pád své rodiny. Cordeliina matka mezitím pomýšlí na to, jak dceru co nejrychleji provdat. Ale ukáže se, že ta je předurčená spíš k hrdinským činům než ke svatbě… V Londýně Cordelia narazí na své přátelé z dětství, okouzlujícího Jamese a jeho sestru Lucii Herondaleovy, a ti ji uvedou do světa opulentních večírků a plesů. Potká tu upíry i mořské panny, jenže ji nejvíc zajímá James, do kterého se bláznivě zamiluje. Brzy se ale dozví, že ten je zaslíben jiné dívce.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , #booklab
Originální název:

Chain of Gold, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řetěz ze zlata. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (39)

gabca2003
01.07.2024 5 z 5

Velice mile mě překvapilo, že se zde objevují i postavy ze série Pekelné stroje. Měla jsem tak možnost zjistit, kdo si koho vzal a kolik měl dětí - jejich děti jsou ostatně hlavními hrdiny této série.
Knížka byla od začátku velmi čtivá a oblíbila jsem si především Matthewa a Annu. Trošku méně mi sedla postava Jamese, ale uvidíme, jak se bude jeho postava vyvíjet dál (zatím mi připadá hodně naivní). Hned se vrhnu na druhý díl.

Netae
01.05.2024 5 z 5

Svět lovců stínů mě uchvátil hned od první knihy a tahle série je jednou z mála, u kterých jsem zůstala a čtu každou další knihu. V každé z těch knih jsou postavy, které mi lezou na nervy, tady to byla Grace, ale příběh si vždycky moc užiju.


mnohoknih
08.02.2024 3 z 5

Lovci stínů, démoni, bitvy a romantika? To zní dost oddychově. A taky bylo, když si odmyslím, že jsem si skoro musela namalovat rodokmen, abych si ujasnila, kdo s kým a ke komu patří. Kdo je blízký příbuzný a kdo vzdálený. A o příbuzenství tu šlo především, jak se v průběhu ukázalo. Nevím, jak to autorka dělá, ale četlo se to skvěle, i když šlo o to, že ona ho má ráda a on má rád jinou a mezitím zapíchli pár démonů, dostali se do pár průšvihů a rodiče se nechali tahat za nos. Určitě si najdete oblíbenou postavu, je jich na výběr dost. Akorát jsem nepochopila, proč se to jmenuje Řetěz ze zlata? Mohlo by to odkazovat k náramku na ruce jednoho z hrdinů. Byl důležitý, ale ne zlatý. Teď abych si přečetla další díl a doufala, že se tam bude vysvětlení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

24.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řetěz ze zlata v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených299x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených25x
v Knihotéce322x
v Chystám se číst310x
v Chci si koupit95x
v dalších seznamech5x