Rivanský kodex přehled

Rivanský kodex
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12427/rivansky-kodex-12427.jpg 4 37 37

Završené vyprávění legendárního čaroděje Belgarada se všemi tajemstvími a střípky velkého dobrodružství. Obsahuje samostatný krátký román doplněný o báje, místopis atd. spojené se světy Malloreonu a Belgariadu. Součástí knihy jsou i ilustrace a mapy. Přeložil Václav Čuba.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Banshies

The Rivan Codex, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rivanský kodex. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
07.10.2024 3 z 5

Rivanský kodex je sbírkou Eddingsových materiálů, které si připravil předtím, než se pustil do psaní sérií Belgariad a Malloreon. Kromě životopisu čaroděje Belgarata (který známe z románu Úsvit/Soumrak čaroděje Belgarata kromě drobných změn téměř stejný slovo od slova), Svatých knih (většinu z nich jsme si přečetli v prolozích jednotlivých dílů Belgariadu), obšírných a do detailu vypiplaných dějin jednotlivých království (úžasný počin, který však bohužel nenabízí nic moc nového), popisu bitvy u Vo Mimbre (kolikrát ještě?), Malloreánských proroctví (které se tak trochu točí pořád okolo jednoho a toho samého) a deníku krále Anhega z Šereku (pravděpodobně to jediné, co mě opravdu bavilo číst), obsahuje kodex ještě dvě Eddingsovy úvahy pro začínající autory o tom, jak psát epickou fantasy. Tenhle materiál je opravdu jen pro velké fandy a asi bych ho ocenil více, pokud by série, ke kterým patří, byly nějakým způsobem ohromující a nezapomenutelné. Jenže tak, jak byly průměrné jednotlivé romány, stejně tak v podstatě bez velkého zájmu a okouzlení jsem proplul i tímto dokumentem.

lampernaqui
09.09.2022 3 z 5

Pokud Vás bavily asi nejznámější Eddingsovy série, tak je pravděpodobné, že Vás zabaví i tato malá encyklopedie vymyšleného světa. Najdeme zde poznatky nejen o světadílech a jednotlivých zemích, ale i o národech a jejich historii. K tomu autor popíše, jak to vlastně vypadá, když si chce člověk vymyslet vlastní svět (což je pro nás, amatérské "spisovatele") vždycky zajímavé.

AnoMANder
28.05.2021 4 z 5

"Povinná četba" pro fanoušky Eddingsova díla. Spousta informací k dějinám jednotlivých národů, jejich náboženství. člověk dostane ucelený pohled na dějiny světa, propojí se dění a ovlivňování na západním a východním kontinentu. Většina informací je patrně obsažena v samotných knihách, tady je to hezky pohromadě, a navíc doplněno spoustou map.
Malou kaňkou je dost tiskařských (sazečských) chyb.

Kniha Rivanský kodex v seznamech

David Eddings