Robert De Niro přehled

Robert De Niro
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107805/bmid_robert-de-niro-wDH-107805.jpg 4 35 35

Od sedmdesátých let patří k nejžádanějším mužům Hollywoodu. Býval dvorním hercem Martina Scorseseho. Hrál pro Francise Forda Coppolu, Eliu Kazana, Michaela Cimina, nezalekl se Terryho Gilliama nebo Roberta Rodrigueze. Talent osvědčil v gangsterce, muzikálu, sociální satiře, v komických rolích stejně jako v úloze maniaků. Talentovaný, pracovitý, proslulý vztahy s krásnými ženami. Jaký je doopravdy Robert de Niro?... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Robert De Niro - Portrait of a Legend, 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Robert De Niro. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

Katy_vKnihách
04.08.2024 4 z 5

Řekla bych, že po přečtení toho vím ještě méně o Robertovi, než předtím. Není to chyba knihy. Autor se opravdu snažil nějak sesumírovat jeho filmy, jeho život. Ale, psát o hvězdě, která je tak extrémně skoupá na slovo, prostě nebyl dobrý nápad. O soukromí se člověk nedozvěděl vůbec nic. Sice se Robertovi vůbec nedivím, že si chce nechat svůj život pro sebe, ale potom bych se asi dvakrát rozmyslela, o kom budu ten životopis psát. Ještě jsem neviděla herce, který by o sobě mluvil tak extrémně málo, a opravdu si do soukromí nikoho nepustil. Autor to sice nahrazuje jeho filmografií, ale nejedná se o žádné perličky z natáčení, nýbrž spíš o to, jaké machinace okolo jakého filmu vůbec byli. Což je pro mě nedostačující. Sice nejsem zase tak velký fanoušek, ale v podstatě vůbec nic o jeho životě nevím. Je to trochu zklamání, i když opravdu snaha byla.

MartinProtschke
28.11.2023 5 z 5

Hezky napsané shrnutí kariéry mého oblíbeného herce. Spousta skutečností o něm mě překvapila. A že do roku 2008 hrál v 75 filmech, to je neuvěřitelné číslo.


Maratka
21.11.2022 4 z 5

Chtěla jsem se dozvědět něco více o svém oblíbeném herci a tohle byla vlastně jediná knížka v češtině, kterou se mi podařilo dohledat. Trochu mi vadily některé jazykové neobratnosti a chyby a určitá nevyváženost, kdy se zpočátku každý De Nirův film rozebíral velmi podrobně, aby se ke konci naopak šlo "letem světem" a na některé snímky se nedostalo prakticky vůbec. Celkově jsem ale spokojená, dozvěděla jsem se poměrně dost nových informací a kniha se četla dobře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Robert De Niro v seznamech

v Přečtených34x
v Doporučených1x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Hollywood herci

Autorovy další knížky

2011  85%Robert De Niro
1996  50%Královna
Skrýt reklamy