Tahání za ocas přehled
Skottie Young
Rocket dál pokračuje ve své misi napravit kiksy minulosti... ale je jich až děsivě moc. A do toho se objevuje tajemný cizinec, hrozící vyvolat vesmírnou kalamitu na děsivé Zimní planetě! K tomu ještě přidejte šokující zjištění, co se stane z Groota, když ho moc zalijete. Ano, Grootzilla! A nesmíme zapomenout na Knihu půlsvěta, po které Rocket usilovně pátrá a která zachycuje jeho počátky. Existuje, nebo je to jen výmysl? To všechno se dozvíte v téhle knize!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tahání za ocas. Přihlašte se a napište ho.
Chtěl bych mít předchozího a tohohle Rocketa v jedné knize. Ta první totiž rozjela zajímavý příběh a končila nesouvisejícími povídkami, tahle jednou nesouvisející povídkou začíná a pak pokračuje v příběhu, který ve finále naprosto kouzelně vypointuje. A zase je to jaksepatří praštěné, zábavné, barevné, chlupaté a dřevnaté. Jak se ale dívám do ostatních komentářů, musím se zastat Jakea Parkera. Jasně, úvodní příběh v podání Filipa Andradeho je vážně pastva pro oči, ale Parkerův zbytek není o nic horší - je jiný, cartoonový, ale to je přesně ten styl, který mi k Rocketovi stoprocentně sedí (a nějak jsem si nevšiml, že by ho v komentářích k první knize někdo kritizoval).
Máte čtyřicet sedm nových zpráv.
Odfiltruj všechny,
co se týkají mezigalaktických soudních poplatků.
Máte dvě nové zprávy.
Fajn, přehraj je,
Tento svazek obsahuje příběhy #7 - #11. o cestách mluvícího mývala Rocketa a mluvícího stromu Groota. Je to o penězích a dluzích. A ještě jedna zajímavost. Mývalí fakt číslo 842: Mývalové obvykle žijí v mokřinách. Mají rádi bažinaté prostředí středních teplot. Věděli jste, že Vesmír nejsou žádné mokřiny? Možná proto je Rocket pořád tak nasranej.
Citát: Říkal jsem ti....že nejsem....mýval!!!!!
Jedna informace mě v tomto svazku potěšila. Vše se odehrává po incidentu s Thanosem. Svět pokračuje, tak jako vždy. Jenže ho ohrožuje další monstrum. A to je další zajímavá věc. Ale víc ne, by to byl spoiler. Co je však strašnější je kresba příběhů. Já ty přechody moc nemusím a chvilku mi trvá, než si zvyknu na jinou kresbu. Tady se to má tak, že díly #7 - #8 kreslí Filip Andrade a #9 - #11 zase Jake Parker. A ta Parkerova kresba je horší. Sice ne tolik, ale je.
DIALOG:
GROOT: Já jsem Groot!
ROCKET: Můj Bože! Já to chápu, jsi na mě naštvaný, ale potřebovali jsme oheň.
GROOT: Já jsem Groot!
ROCKET: A ty jsi jediné dřevo, co tady máme. Kam zmizela ochota obětovat se pro tým?
GROOT: Já jsem Groot!
ROCKET: Co? Já se obětuju pro tým v jednom kuse!
GROOT: Já jsem Groot!!
ROCKET: Ale za pár dní ti to zase doroste, že jo?
Ovšem scénáře ke všem příběhům (a v tomto svazku se jedná o tři plnohodnotná dobrodružství), jsou povedené. Je tu spousty akce, vtipu, lásky a zrady. A ještě něco Já jsem Groot!! Ano, ano, přesně o tohle tu jde. Doufám, že neumíte Grootsky, protože jsem vyzradil důležitou věc. Ups. Jo a ještě jedna věc, která mě tak trochu v těchto příbězích štve. Místo Alternativních obálek a náčrtů mohl být klidně ještě jeden příběh. Při čtení těchto příběhů jsem poslouchal skupinu Accept a jejich studiová alba Balls to the Wall a Metal Heart. Vybral jsem deset citátů a vložil je do profilu scénáristy Skottie Younga.
Citát: Já jsem Groot!
Kniha Tahání za ocas v seznamech
komiksy superhrdinové Marvel strážci galaxie
2020 | A jestli neumřela, vyšiluje dodnes |
2017 | Chlupatý a nebezpečný |
2020 | Kulma drát |
2018 | Tahání za ocas |
2019 | Profíci v akci |
Druhá Rocketova sólovka je stejně skvěle nakreslená jako ta první, jenže ony příběhy už tak zábavné nejsou. První tu máme slušný příběh z ledové planety, kde Groot umírá na smrtící jed... a pak naskočíme do videohry a uzavře se to příběhem o Knize půlsvěta, který se rozjel už v knize minulé, ale ono vyvrcholení bylo takové nijaké. Hlavně tu byla nevyužitá postava mývalí samice, s níž si Rocketův komiks mohl více vyhrát.