Předehra ke smrti přehled
Ngaio Marsh
Roderick Alleyn série
Záhadné případy inspektora AlleynaDo jedné malé, zdánlivě poklidné farnosti se inspektor Alleyn a jeho tým musí vypravit z důvodů zcela prozaických: divadelní představení místních nadšenců, připravované jako dobročinná akce, díky níž získají farníci nové piano, má nečekanou dohru. Při prvních akordech klavírního koncertu zazní výstřel - poslední zvuk, který ještě pianistka mohla slyšet… Zkušená autorka více než třiceti detektivek připravila i tentokrát čtenářům k vyluštění zajímavou kriminální hádanku. ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2000 , BránaOriginální název:
Overture to Death, 1939
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Předehra ke smrti. Přihlašte se a napište ho.
Velmi pěkné počtení. Opět neobvyklý způsob vraždy.
Dýchne na nás teplo kamen a venkovská idylka, za rohem ovšem spousta intrik a vášní.
Všude žijí lidé, lidé milující a lidé chybující.
Vytříbený sloh, některá slova či slovní spojení jsem si musela vyhledat a přeložit do dnešního "moderního" jazyka, abych vůbec pochopila, co tím chtěla autorka říci :-)
Díl od dílu je to lepší, už si je jistá a pouze tříbí styl. Těším se na další.
"Zůstavitelka doufá, že beneficient neutratí výnos za alkoholické nápoje a ženy, bude na ni myslet a zlepší své chování "
"Když muž zjistí, že se jeho milenka ve chvíli, kdy jí hrozí kompromitace, doslova a do puntíku postará o to, aby ho napřed pověsili, nebývá mu do hovoru"
... a spousta jiných perliček. Výborné dílko, bavila jsem se.
( Fascinuje mě, jak všude všichni pokuřují, neustále se někde válí krabice cigaret a všichni všem nabízejí kuřivo, muži, ženy, vyšetřovatelé, podezřelí... Všichni kouří, ve všech možných i nemožných situacích a místnostech. V dnešní době nemyslitelné :-D)
Kniha Předehra ke smrti v seznamech
1972 | Zpěv v rahnoví |
1988 | Poslední opona |
1985 | Třikrát superintendent Alleyn |
1970 | Vejde vrah |
1995 | Nedokončený portrét |
Roztomilá starosvětská detektivka , ve které je zločin spáchaný dost neobvyklým způsobem. Hezké a vtipné čtení, bavila jsem se.