Rodina pre začiatočníkov přehled

Rodina pre začiatočníkov
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476270/bmid_rodina-pre-zaciatocnikov-YY5-476270.jpg 4 140 140

Newyorská kvetinárka Flora je so svojím životom navonok spokojná, no málokto o nej vie, že sa s ňou osud nemaznal. Ako dieťa osirela a vychovávala ju teta, ktorá jej dala pocítiť, že je iba nechcené bremeno. Flora odvtedy nezažila pocit, že niekam patrí... až kým nestretla príťažlivého vdovca Jacka. Jackova dcéra, tínedžerka Izzy, sa zo všetkých síl snaží nezosypať. Odkedy jej zomrela mama, starostlivosť o otca a mladšiu sestru bola to jediné, pri čom sa cítila bezpečne. Navyše ju ťaží mamino tajomstvo, na ktoré prišla krátko pred jej smrťou. Keď zistí, že jej otec má novú priateľku, vstúpi do svojej najhoršej nočnej mory. Aby toho nebolo málo, otec Floru pozve na každoročnú letnú dovolenku do Anglicka, k najlepšej kamarátke jeho zosnulej manželky. Flora sa všemožne usiluje získať si Izzinu priazeň, tá je však odhodlaná držať si ju od tela. Ako leto plynie, predsa len medzi nimi vzniká opatrné puto. Obe, Flora aj Izzy, musia prekročiť svoje hranice, aby sa naučili, že rodina je neraz zložitá spleť vzťahov, do ktorých treba dozrieť a predovšetkým im treba dať šancu.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

Family for Beginners , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodina pre začiatočníkov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

MilackovaN
12.01.2024 3 z 5

Trvalo mi asi tak 300 stránek, než mě příběh začal bavit. Potom už jsem se do knihy dostala a byl najednou konec. Pokud bych měla hodnotit knihu jako celek, tak se mi moc líbilo vyprávění 3 různých osob. Ocenila bych i pohled do minulosti na pohled Beccy. Jinak pro mě byla kniha převážně zklamáním.

monika0181
04.12.2023 5 z 5

Kniha plná myšlenek. Jak jinak tuto knihu popsat. Řeklo by se letní oddechovka, ale úplně to tak není. Kniha má obrovský přesah do emocí, citů, myšlenek a starostí, co se v našem životě děje.
Dle obálky a anotace, jsem čekala rodinný letní příběh bez výrazné hloubky. Ale víc jsem se mýlit nemohla. Já osobně jsem samotný příběh vnímala jako podprahový podtext. O to víc jsem cítila všechny myšlenky, které v příběhu byly. A že jich požehnaně, protože příběh k tomu nabádá a autorka to krásně využila. Jak bylo i níže popsáno, v příběhu jde o Floru, které umřela maminka jako malé a vychovávala ji chladná teta, která děti nikdy mít nechtěla. Flora se seznámí s vdovcem Jackem, který má dvě dcery - mladší Molly a starší Izzy. Kniha je plná myšlenek, úvah, emocí postav a jak se se životem vypořádávají. Situace není jednoduchá pro nikoho, Flora vstupuje do rodiny, kde děti přišly o matku. A obě děti nejsou nadšené, že si otec našel přítelkyni a cítí se ohrožené, Izzy ještě víc o tajemství, které má. Myšlenky všech hrdinů jsou krásně popsány. Pro někoho ten způsob vyprávění příběhu nemusí být zajímavý, myšlenky ho mohou zbytečně zahlcovat. Níže v komentářích je - jednoduchá oddechovka. Tady je přesně vidět, jak odlišně vnímáme dle naší nálady příběh knihy. Ano, není to myšlenkově náročné, že by byl příběh negativní a tím pádem i silně negativní myšlenky, to zde není, i přes potíže je příběh laskavý, milý, čtivý, vtipné scény udržují reálnost příběhu, přesto bych knihu jako klasickou oddechovku necharakterizovala. Rozhodně má co předat.
Já jsem brala knihu do ruky s tím, že ji přečtu a pošlu dál. Neudělám to, zůstane v knihovně. Moc si vážím způsobu, jak knihu autorka napsala. Myšlenky moc oceňuji, jejich reálnost i vzhledem v různým věkům a zkušenostem postav. Emoce pořád vstřebávám. Kniha zůstane dlouho v mém srdci.
Jediné co snad je ode mě připomínkou, že první kapitola byla zvláštní nezáživná, netušila jsem co od knihy čekat a konec je taková plochý, tam kupodivu moc ty emoce necítím, kde bych je očekávala nejvíc. Flora mi chvílemi přišla až nereálně chápající všechny problémy. Přesto mi to v celku knihy nevadilo.
Plně souhlasím s komentářem andreamrs.


LiLinka
15.08.2023 3 z 5

Příjemné čtení na léto, neurazí ani nenadchne. Přes dobrý začátek celkem nudný konec.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (28. týden)

11.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rodina pre začiatočníkov v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených182x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených8x
v Knihotéce220x
v Chystám se číst120x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x