Rodina pro začátečníky přehled

Rodina pro začátečníky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491229/bmid_rodina-pro-zacatecniky-CSD-491229.png 4 145 145

Newyorská floristka Flora Donovanová si žije hezky, ale za svým optimistickým chováním skrývá tajemství. Je opuštěná. Jako dítě osiřela a od té doby neměla nikdy pocit, že by někam patřila... Až do chvíle, kdy potká Jacka Parkera. Je to první muž, který jí opravdu rozumí, a to změní celý její život. Sedmnáctiletá Izzy Parkerová sotva drží pohromadě. Od té doby, co jí před rokem zemřela máma, je péče o tátu a malou sestru tou jedinou věcí, která jí dává pocit jistoty. Zjištění, že její táta má novou přítelkyni, je jako ta nejhorší noční můra — o náhradní matku teď rozhodně nestojí. A pak táta pozve Floru, aby s nimi jela na letní prázdniny… Flora s Izzy soucítí, ale také si moc přeje, aby její vztah s Jackem fungoval. Během léta musí Flora posunout své vlastní hranice, aby objevila části své osobnosti, o jejichž existenci zatím nevěděla. A našla rodinu, kterou si vždycky přála.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Family for Beginners, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodina pro začátečníky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (37)

Ivka14
07.08.2024 4 z 5

Rodina pro začátečníky je příběh o ztrátě, sounáležitosti a přijetí.

Postavy jsou všechny sympatické, ale občas trochu frustrující svou schopností vytvořit vysoké drama v rodině a v příběhu. Cítil jsem, že každá z postav hledá přijetí a místo, kam patří po ztrátě, která změní jejich svět.

Starmoon
27.07.2024 4 z 5

Mala som chuť na nejakú ňuňu letnú knižku a táto na mňa pôsobila ako oddychovka s pridanou hodnotou; a vlastne to všetko sedí aj po dočítaní. Príbehy o zaľúbených vdovcov síce nie sú tak celkom pre mňa (vlastne všetky príbehy, kde sa rieši primárne kto, či, kedy a do koho sa zaľúbi, idú nejako mimo mňa), ale autorkina múdrosť (životná aj načítaná) do inak tuctového príbehu vniesla aj síce nie príliš objavné, no vhodne zakomponované myšlienky o sebaúcte, rodine, priateľstve atď., nevraviac o tom, že sa jej podarilo vytvoriť celkom dobrú atmosféru.

Postavy boli síce milé, ale dosť nereálne. Floru by som určite chcela mať za kamošku, na stránkach kníh však pôsobila až nechutne dokonalo, podobne všetky mužské postavy sú sexi, chápaví, empatickí jedinci, ktorí životné múdra chrlia na počkanie a s dikciou psychológa (vrátane šestnásťročného pubertiaka). A nepáčilo sa mi, ako si to celé autorka uľahčila tým, že zo zosnulej Beccy postupne vytvorila mrchu.

Berúc však do úvahy, že sa bavíme o románe pre ženy, v tejto kategórii je to určite dobrý nadpriemer s presahom do psychologických románov (síce žiaden Yalom ani Gottliebová, ale chápeme sa).

"Unavovalo ju, že stále hovorí niečo iné, ako si myslí. Správala sa ohľaduplne alebo pokrytecky? Taktne alebo manipulatívne?"


Ála1968
22.07.2024 5 z 5

Krásný dojemný příběh se spoustou tajemství.Byla jsem mile překvapená, nešlo jen o romantiku.Rodinný příběh, který odkrývá tajemství do kterého jsou zapleteni všichni zúčastnění

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (28. týden)

11.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rodina pro začátečníky v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených188x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených8x
v Knihotéce226x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x