Rolfing přehled

Rolfing
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144386/mid_rolfing-gqp-144386.jpg 5 4 4

Kniha popisuje terapeutickou metodu, která pomáhá při léčbě pohybového aparátu. Uvádí do teoretických souvislostí metodu integrace tělesných struktur, nazvanou po své objevitelce, doktorce Idě Rolfové, "rolfing". Kromě teoretických základů je doplněna množstvím obrazového materiálu, který jednak popisuje anatomické a fyziologické vztahy lidského organizmu, na jejichž změně a nápravě je metoda rolfingu založena, jednak dokumentuje výsledky dosažené na poměrně širokém vzorku populace v průběhu užití této metody. Kniha nepopisuje techniku provádění vlastního rolfingu, ale omezuje se pouze na popis změn, které použití metody vnáší do organizmu a místy je porovnává s náhledem a postupem tradiční, takzvané "západní" medicíny, s níž však metoda není v principiálním rozporu.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Rolfing , 1977


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rolfing. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Michal48
02.03.2020 5 z 5

Neuveriteľná technika, ktorá by mohla pomôcť miliónom ľudí po celom svete s pohybovými ťažkosťami.

bytost
10.05.2013 4 z 5

Ano, je to tak, je to kniha odborná. Jelikož se o metodu rofingu zajímám, tak jsem si jí koupila s tím, že do ní nahlédnu a následně se rozhodnu zda se přihlásím na výuku. Mimochodem kurz přijde na cca 125 tis. Když jsem se snažila pochopit souvislosti z knihy, přišla mi rázem stanovená cena kurzu objektivně!

Vždyť taky rolfing je metoda nápravy těla, a to tak, že přistupuje k tělu komplexně. Aktivují se nejen svaly a šlachy jako při masáži, ale a to hlavně tzv. závěsný systém svalů, který tělo napravuje a využívá se při tom gravitace těla. Lépě řečeno: - tělo se opětovně rovná do správné gravitační polohy a tím fungují veškeré vnitřní orgány tak jak mají....Základní ošetření pacienta je deset lekcí trvajících jednu hodinu. Pacient (lépe řečeno klient) se tak dostává do stavu kdy tělo ovládá tak, jak má a není nadále potřeba dalších ošetření. Touto metodou Ida léčila a školila po celém světě a dosahovala výborných výsledků. Dokonce při svých činnostech zjistila, že rovnáním těla se ruší i negativní emoční bloky.

Nevím, jestli jsem to popsala srozumitelně, ale mě ta metoda naprosto ,, dostala,,!
To proto, že autorka byla úžasná žena, lékařka co si dala spousty věcí dohromady a vytvořila, jak sama říká metodu pro výuku jak své tělo dokonale ovládat a plně jej využít. Dr.Ida neřadí rolfing mezi praktiky pouze nápravy tělesných nedostatků, ale v pravém slova smyslu o výchovu k využití jeho plného potenciálu.


Danafantom
24.01.2013

Knížka je velice odborná, určená pro fyzioterapeuty a podobné specialisty. Rozhodně to není žádná příručka ve stylu pomoz si sám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rolfing v seznamech

v Přečtených6x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x