Útěk na venkov (2023) | Databáze knih

Útěk na venkov přehled

Útěk na venkov
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516243/bmid_utek-na-venkov-N0q-516243.jpeg 4 876 876

Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

A Girl's Best Friend, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk na venkov. Přihlašte se a napište ho.

PV79604
24.02.2025 5 z 5

Krásný příběh, úplně jsem se chtěla taky přistěhovat -:) do takové vesnice, kde lidé nejsou vzájemně lhostejní jeden ke druhému. I když někdy té pozornosti bylo na Ellu dost.
Vřele doporučuji!

Zupote
24.02.2025 4 z 5

Kouzelná jednohubka.
Začátek se mi nelíbil: nemohla jsem se začíst a oba hrdinové se předvedli v tom nejhorší.
Už jsem to chtěla odložit... ALE! naštěstí jsem vytrvala a stálo to za to!
Prostředí zidealizovaného venkova, kde se všichni znají a mají se rádi. Budují příjemnou komunitu.
Oba hrdinové prošli zajímavým vývojem, i když hrdinka udělala radikálnější změnu od povrchní Londýňanky, kterou by člověk nejraději lehce kopnul.
Líbil se mi způsob, jakým autorka popisovala povrchní umělecké kruhy, ale i kouzelné vzkazy čarodějné tetičky Magdy.

Josh
26.01.2025 5 z 5

Když je člověku díky nemoci mizerně a nemá na nic náladu, TV je plná krimi, lékařů nebo jiných nicneříkajících seriálů, politiky a katastrof, tak co kromě teplé peřiny, horkého čaje a krabice kapesniků vedle léků může člověku aspoň lehce zlepšit tu mizérii? Ano, dobrá kniha....

To, že JC umí psát příběhy v nichž máte pocit, že jste, nebo někdy byste rádi byli a podíváte se do metropolí světa a jíte či pijete až máte hlad a žízeň na každé straně, to už vím. Ale že umí také utéct na venkov?

A jak pohodový, hřejivý útěk to byl! Vůbec by mi nevadilo mít kromě psího kluka co mám doma mít i Tessu. Jen to venčení při horečce a kašli je náročné:-) Tessa na stránkách mi mohla spolu s tajemnými dárky pro hrdinku Ellu a vtipnými postavami pohladit srdce a chvilku zapomenout na nemoc. Pobýt na tak typickém britském venkovu a trávit čas s příjemnými sousedy to by se mi fakt líbilo, už proto, že to z minulosti znám a JC popis je pravdivý a dokonalý.

Bohužel realita typických českých, vždy otrávených lidí je příliš blízká. I některé recenze tady mi to potvrzují. Je mj. určitě dobrý nápad, že někteří jsou tak laskaví, když ušetří psy, aby s nimi musely sdílet krátký psí život. Můj pes zažil co jinak k ostatním lidem určitě ochotní a vřelí lidé umí projevit zvířeti, které se neumí jejich tzv. lidumilnosti bránit. Stejně jako kniha skončí i nemoc a budu se muset vrátit do reality domácího života, ale i když pro někoho naivita, pro mne naděje budu zase někdy brouzdat lepším světem s JC aspoň na stránkách, chvíli. Mít lepší náladu za to přece stojí....

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

13.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Útěk na venkov v seznamech

v Přečtených1 179x
v Mé knihovně393x