Vinice ve Francii přehled
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy. Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
The French Chateau Dream, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vinice ve Francii. Přihlašte se a napište ho.
36/2024
Naprosto nenáročná oddychovka? Ano. Fungovalo to mezi ústřední dvojicí? Ano. Prostředí francouzské vinice a zámku? Super.
Jen jsem prostě už v tomhle žánru četla lepší :-) Tak nějak mi bylo zatěžko uvěřit tomu, že by na sebe někdo začal sahat a pokládat si čela po dvou dnech od seznámení a přitom si pořád vykat :-D Navíc ten spasitelskej komplex Hattie vůči Chrisovi byl dost...vyhrocenej.
Jsou to tři hvězdy, takovejch 65 %, ale za přečtení stojí, tuplem jestli čtete celou Caplin :-)
Úžasná letní atmosféra z kouzelného Chatau. Postavy sympatické, někdy i zábavné. Hodní lidé a jejich pár týdnů života. Nechybělo ani tajemství přísně střežené 95letou dámou :) V poslední části jsem se nemohla odtrhnout. Líbilo.
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
10 nejprodávanějších eknih (prosinec)
19.01.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (49. týden)
20.12.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Vinice ve Francii v seznamech
v Přečtených | 1 241x |
víno milostné romány Francie romantika
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Jenom nečíst furt dokola, jak má kdo motýlky v břiše a stáčí oči naprosto nevhodnými směry. Chomáče chlupů vykukujících z ručníků mě také moc neoslovují, i když hodně slibují :).
Hezky se u toho usíná, ale autorka až nehezky často opakuje věci, které to nepotřebují. To mi pak zážitek dočista zkazí.
Ale Vinice se mi po Hradu ve Skotsku a Hotýlku na Islandu líbila. Ostatní pak nějak následují.
Jsem zvědavá na Hospůdku v Praze, protože Míša z "Radšiknihu" tuhle povídala, že je jedna postava psaná podle ní :).