Rošťák Oliver přehled
Petra Braunová
Rošťák Oliver série
1. díl >
Oliver je roztomilý šestiletý kluk – ale má potíž: vypadá jako holka. Oliverova maminka totiž zbožňuje jeho zlaté kučery až na ramena a za žádnou cenu mu je nechce dát ostříhat. Zato Oliver je nenávidí, protože ti, kdo ho neznají, ho neustále oslovují: „Ty jsi ale hezká holčička!“ Už aby si rodiče pořídili nějakou opravdovou holku! A ono se mu tohle přání vyplní. Jednoho dne maminku odvezou do porodnice, a Oliver, který má zatím počkat u sousedky, okamžitě využije příležitosti. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rošťák Oliver. Přihlašte se a napište ho.
Dětem se líbí a to je hlavní. Pro nás dospělé tu ale vyvstává pár témat k diskuzi. Relativně neschopným tatínkem počínaje a paní učitelkou, která zapomíná, že pracuje ve školce, konče. Ale možná tím spíš zůstává příběh hlavně pohádkou, milou, napínavou, ale poněkud vzdálenou od běžné reality.
Kniha je výborná, můj pětiletý syn ji "zhltnul na posezení" a po dočtení chtěl další pokračování.
Kniha Rošťák Oliver v seznamech
2007 | Ztraceni v čase |
2010 | Ema a kouzelná kniha |
2014 | 3333 km k Jakubovi |
2017 | Dům doktora Fišera |
2012 | Tramvaj plná strašidel |
Tematicky roztříštěná, neucelená kniha. Líbí se mi zobrazení školkové učitelky. Jinak je to pro mě mišmaš naťuknutých předmětů: nový sourozenec, genderová identita, školka v přírodě, válečný sirotek, přátelství, vážné zranění... vše se mi zdá trochu nedotažené a na konci si po pravdě stěží vybavuju začátek.