Rozetmění přehled

Rozetmění
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541943/bmid_rozetmeni.jpg 4 490 490

Nikdynoc série

< 3. díl

Cesta za pomstou se završuje. Poslední díl trilogie Nikdynoc. Itreyská republika se propadla do chaosu. Mia Corverová zavraždila kardinála Duoma a zvěsti o smrti konzula Scaevy se ženou ulicemi Božího hrobu jako vichřice. Mia a její bratr Jonnen musí projít hlubinami starodávné metropole a dostat se až k mystické Koruně Měsíce. Tam nemilosrdná vražedkyně konečně odhalí původ Temných a zjistí, co osud chystá pro ni i její svět. Ale tři slunce pomalu zapadají za obzor a přichází temnotma – může ji vůbec přežít?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Darkdawn, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozetmění. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (100)

Šárušš
včera 5 z 5

Přiznám se, že než jsem se dostala od druhého dílu k poslednímu trvalo mi to tak dlouho, že jsem se si musela první a druhý díl přečíst znovu.
Prostě jsem nebyla připravena zažít smrt hlavní hrdinky (to není spoiler, víme to od prvního dílu).
A nakonec si myslím, že tohle je přesně to zakončení, které si série zasloužila a autor znovu nezklamal! Jeho styl psaní je totálně pohlcující a dokonce mi nevadí ani poznámky pod čarou. Jeho super vymyšlený svět si to zaslouží.

mnohoknih
09.07.2024 5 z 5

3 napětím nabité bichle, to je lahoda. V závěrečném díle se nám příběh ještě víc zkomplikuje. Zároveň se postupně odkrývají karty, abychom zjistili, že nic není, jak se zdá a za vším hledej lásku, především k penězům a moci. Potkáme tu další velezajímavé postavy, jedna se nám opravdu vrátila. No dobře, je to Tric. Je trošku zhrzený. Samé co by kdyby, ale i on ve velkém finále ukáže, že má srdce na svém místě. Aelius, kronikář Tiché hory, mě také překvapil. Že je mrtvý bylo jasné, ale co, jak a proč, to bylo teprve zajímavé. Někoho možná odradí množství sprostých slov. Jenže jak jinak napsat, že se to opravdu sere? A že je toho dost, co se mohlo pokazit a pokazilo. Děj je komplexní, výpravný a dobrodružný. Konec neskutečný. Tahle série opravdu stála za přečtení.


dana_vrana
31.03.2024 5 z 5

I když je Rozetmění za mě nejslabším dílem s několika zbytečně zdlouhavými místy, hodnotím 5*, protože mě série neskutečně bavila jako celek.
V příběhu asi není vyloženě jediná 100% kladná postava, ale stejně je všechny milujete, nesnášíte nebo obojí zároveň. Konec byl epický, hodný souboje bohů a vlastně i celkem překvapivý. A ano, jsem definitivně tým Trick, takže beru bonusovou kapitolu všema deseti!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (33. týden)

09.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozetmění v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených643x
ve Čtenářské výzvě89x
v Doporučených47x
v Knihotéce442x
v Chystám se číst244x
v Chci si koupit108x
v dalších seznamech5x