Rozprával ten kapitán přehled
Ladislav Mňačko
O horúčkovitých dňoch a katastrofálnych záplavách v lete 1965 na južnom Slovensku. V knihe sa autor pýta: Kde sme urobili chybu? A urobili sme ju vôbec? Katastrofu približuje očami dôstojníka branných síl. Úryvok z knihy: Išiel som tam, chcel som pomôcť. Mal by pomôcť každý, kto môže a má k tomu sily. Sú to naši ľudia. Nemôžeme ich nechať napospas osudu. Čo im dáme, dáme vlastne sebe.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozprával ten kapitán. Přihlašte se a napište ho.
Lehce propagandistické dílko s reálným základem povodní v roce 1965. Chce to brát s nadhledem, ale základní otázka zůstává - kde jsme udělali chybu? Je zjevné, že stranické sekretariáty, sjezdy, schůze, konference a kongresy jsou jen přehlídkou slov a frází, a realisticky se startuje až když teče do bot.
Kniha Rozprával ten kapitán v seznamech
1968 | Agresori |
1968 | Ako chutí moc |
1997 | Někdo mě chce zabít |
1994 | Gigant aneb Tajemství ostrova věčné lásky |
1966 | Jizvy zůstaly |
Reportáž z povodní z roku 1965 - rozliaty Dunaj a zaliaty Žitný ostrov - záchrana obyvateľov a ich majetkov. Forma písania ako z r. 1965 , ale urobila som si obraz o smutnom osude ľudí, postihnutých povodňou.