Trnový princ přehled

Trnový princ
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140064/bmid_trnovy-princ-27p-140064.jpg 4 296 296

Roztříštěná říše série

Mějte se na pozoru před Trnovým princem... Když mu bylo devět, sledoval, jak mu přímo před očima zavraždili matku a bratra. Když mu bylo třináct, byl vůdcem bandy krvelačných banditů. Do patnácti má v plánu být králem... Nastal čas, aby se princ Honorous Jorg Ankrath vrátil na hrad, který kdysi opustil, a přihlásil se o dědictví, které mu po právu náleží. Svět se pro něj změnil v den, kdy visel na trnech ostnovníkového keře a sledoval, jak muži hraběte Renara vraždí jeho matku a mladšího bratra. Od té chvíle prahne Jorg po pomstě. Život a smrt pro něj představují jen obyčejnou hru - hru, ve které nemá co ztratit, ale ve které může vyhrát úplně všechno. Jenže v otcově hradě na něj nečeká nic, než zrada. Zrada a temná magie. Je možné, aby osamělý chlapec, byť nade vší představu divoký a zvrhlý, porazil nepřátele, jejichž moc přesahuje i ty nejbujnější představy?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress

Prince of Thorns, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trnový princ. Přihlašte se a napište ho.

Alixon
06.09.2024 4 z 5

Čtu tady ty komentáře a mě to vlastně dost bavilo. Kdyby byl Jorg ještě větší hajzlik a tolik nefilozofoval, tak jsem dal i 5*. Zas tak hrozný to nebylo. Na první knihu autora hodně slušný a ještě odvaha pustit se do záporného hrdiny.
Doufám, že další díl bude větší masakr a bude víc zlý

Deia
25.01.2024 3 z 5

No na túto knihu som bola veru zvedavá a musím povedať, že to pre mňa nebolo úplne ono. Bolo to síce celkom zaujímavé, ale tie postavy. Jorga som nemohla vystáť a úprimne neznášam, keď je v strede pozornosti záporná postava, to nie je nič pre mňa. No a žiadna kladná ani v knihe nebola. Jorg sa správal ako rozmaznaný spratok a strašne mi liezol na nervy. Taktiež to jeho chladnokrvné zabíjanie... No nepáčilo sa mi na ňom snáď nič. Ale čo sa mi páčilo bol ten svet. Páčilo sa mi, že je vystavaný na dnešnom svete, len zjavne sa muselo niečo stať, čo ľudí vrhlo naspäť do akéhosi stredoveku a celý čas som rozmýšľala nad tým, že čo to bolo. Ako neviem, či sa to niekedy dozvieme, ale bavilo ma nad tým sa zamýšľať a bavili ma aj tie narážky, ktoré tam boli. Tiež štýl, akým je kniha napísaná, sa mi páčil. Ale úprimne si nie som istá, či sa chcem pustiť do ďalších častí, nejak ma to nechytilo a v podstate mi je aj jedno, ako to bude pokračovať.

evilunicorn
24.12.2023 3 z 5

Mám rád grázly a vyvrhely v pozici hlavních hrdinů, ale co je moc to je moc. Tenhle Jorg s kterým mlátí puberta,má rodinný trauma, každýho sprovodil ze světa a kdekoho vojel,je vysloveně směšnej. Ve čtrnácti je to takovej machr, že se ho bojí i zatvrzelý hrdlořezové.Je to sice čtivé, ale tak nějak prázdné, včetně motivu sjednocení říše..Čekal jsem mnohem víc, rozhodně zklamání

Knižní novinky (14. - 21. 1.)

13.01.2013

Kniha Trnový princ v seznamech

pomsta dark fantasy boj o trůn fantasy hrdinská fantasy

Mark Lawrence
americká, 1968