Rudý vrabčák přehled

Rudý vrabčák
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533517/bmid_rudy-vrabcak-65e5a66ae38c7.jpg 4 483 483

Legie série

< 4. díl >

Vesmír je kruté místo. To poznala posádka lodi Kraksna v den, kdy Zemi obsadili mimozemšťané. I když se jí povedlo agresivní rase enlilů dostat ze spárů a uhájit si svobodu, aby si ji udržela, musela začít pracovat pro vesmírnou mafii. Teď ale kapitán Moravec, poručík Vojcechovský, technik Vodička, profesorka Krasiński, kuchař Guiseppe i tajemná Amanda dostávají příležitost se s enlily znovu utkat. Planeta Tisíce světel je novým terčem jejich invaze a mafie je posílá právě tam. Ideální práce pro kapitána Bouchače a lorda Mrdáka. Tedy pokud by na planetu nemířili nejlepší špioni ze všech soupeřících civilizací a mezi nimi i ta, které se říká Rudý vrabčák... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudý vrabčák. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (83)

Elion
08.09.2024 5 z 5

Už čtvrtý díl ze světa Legie. Tentokrát nás František Kotleta vezme na Planetu tisíců světel, abychom se společně s posádkou Kraksny, ehm Vzdorující, pokusili o další z možná nemožných misí za záchranu lidstva a celé planety. Prostě jen další z obvyklých práciček Kapitána Bouchače a Lorda Mrdáka. Co by se tak mohlo podělat?
Ehm, to by to nesměla být tahle posádka, aby všechno šlo jako po másle.
I přesto, že mám celou tuhle sérii doma jako knihy (abych se mohla dívat na vesmírnou loď přeci), poslouchám ji jako audioknihy a jsem z toho velmi nadšená. Skvělý text společně s hlasem Martina Stránského dávají tak neuvěřitelnou kombinaci napětí, že mě nutí poslouchat pořád a pořád dokud neskončí díl.
Možná, že někdy nastane chvíle, kdy si řeknu, že je to zbytečně zdlouhavá série a že už v ní není nic nového, ale teď to rozhodně říct nemohu. Vlastně k tomuto dílu mohu říct už jen dvě věci, první je ta, že jsem ke konci uronila slzu a druhá je Nic než Petragun!

Dydy7
26.07.2024 5 z 5

Rudý vrabčák je štvrtá časť vesmírnej série "Legie", ktorú píše Kotleta spolu so Sněgoňovou. Túto mal na starosti práve on a podľa mňa to bol zatiaľ najlepší diel. Každý jeden raz autori posúvajú latku vyššie a vyššie.

Kapitán Moravec, Gerasim a spol dostávajú ďalšiu úlohu od vesmírnej mafie, sliepky Aštara, ktorej splnenie im môže pomôcť v prípravách na boj proti mimozemšťanom enlilom.

Vydávajú sa teda na planétu tisícich svetiel a čaká ich tam nejedno prekvapenie a kopec problémov. Stretávame sa tu s ďalšími rasami mimozemšťanov, ale najmä sa tu objaví aj Moravcova a Gerasimova ex Nataša. Ich spoločná konfrontácia ma veľmi pobavila. Gerasim je proste jeden hláškujúci stroj.

Kniha je plná akcie, humoru, nových dobrodružstiev a tentokrát aj tanca. "Nic než petragun". Trochu mi tu chýbala Aga, ale ako napovedá názov ďalšieho dielu, užijeme si ju asi dostatočne. A ja sa preto idem hneď vrhnúť na pokračovanie.


Hanathor
15.07.2024 3 z 5

Dala bych 3,5 hvězdy.
Příběh jako by celou dobu běžel mimo mě, jako bych ho pořádně ani nevnímala. Něco tomu chybělo...
Humor klasicky skvělý.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Space opera Legie - to nejlepší ze dvou stylů

05.12.2023


10 nejprodávanějších eknih (leden)

10.02.2022


10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

10.01.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (6)

Snažil jsem se ty věci pojmenovávat pomocí pozemských analogií, ale většina těch analogií se nacházela od reality dál než Brno od slušného piva.


Jo, dokud člověku bezhlavé násilí nezachrání život, nedokáže ho patřičně ocenit.


Jedna věc přebije sexuální pud spolehlivě, a to je pud sebezáchovy.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Rudý vrabčák v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených650x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených15x
v Knihotéce228x
v Chystám se číst65x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech4x