Ruská ruleta přehled

Ruská ruleta
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124560/ruska-ruleta-124560.JPG 4 108 108

Je tam hodně mrtvol. Ale to je způsobeno hlavně tím, že převážná část děje se odehrává v márnici. Krematorium Danilovského hřbitova v Moskvě je vybaveno špičkovou francouzskou technologií, ovšem přesto - jak se brzy ukáže - nezvládne spálit úplně všechno a úplně každého. Řediteli Igoru Chomskému moc nesedí počty. Sem tam nějaké to tělo chybí, sem tam přebývá. A jak naznačují dramatické události vršící se jedna na druhou, dokonce to vypadá, že dalším přebývajícím tělem by se klidně mohlo stát jeho vlastní...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ruská ruleta. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

n.ezn.amy
15.08.2024 5 z 5

Když se Igoru Chomskému, řediteli moskevského krematoria, začnou ztrácet mrtvoly, aniž by došlo k jejich klasickému spálení v nejmodernějších francouzských pecích, tak od té chvíle se mu začne lepit smůla na paty. Vidí oživlé mrtvoly, které prošly jeho ústavem a není možné, aby obživly, začnou se o něj zajímat zvláštní lidé, také policie i lidé z rozvědky a on netuší, co se děje. Proto je třeba začít jednat na vlastní pěst, protože nikomu jinému, než sám sobě, nejde věřit. A kdo vlastně jsou ti lidé okolo něj co mu znepříjemňují život? Mluví pravdu o tom, kdo jsou anebo je to všechno jen omyl? Skvělý román Petra Heteši, tentokrát ne z Baltimore, ale z Moskvy. Za mě určitě neméně vtipný, neméně napínavý a stále stejně skvělý.

Probrala mě tříštivá exploze v hlavě a chvilku mi trvalo, než mi došlo, že to řve budík. Zamáčkl jsem ho a zíral do stropu. Hlavu jsem měl jako vnitřek drtiče střepů po celonoční směně, žaludek mi plaval v Tichém oceánu a tělo odmítalo přijímat jakékoli mozkové signály ke koordinaci pohybů.

Posuďte sami, takhle skvěle popsat kocovinu. Dámy a pánové kdo z vás to umí?

A teď je na čase vzít do ruky glocka a rozehrát ruskou ruletu.

myskakarel
07.03.2024 5 z 5

Tentokrát ne Baltimore ale Moskva, každopádně dobré hlášky, zajímavá zápletka, sem tam nějaký ten chlast a holky. Za mě super. Pět hvězd


Anakonda1969
24.12.2022 5 z 5

Morbidní ale perfektní. Hodně jsem se zasmála. Hlášky, kecy, chlast . . . klasický Heteša.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (11)

Podle popelu se fakt blbě pozná pohlaví.


Možná se vám to zdá paradoxní, že k novému smyslu života mě vlastně přivedly mrtvoly, které samy už žádný smysl nemají, ale tak to prostě bylo.


Největší problém jsem měl s tím, že mrtvola byla stále ještě živá.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Ruská ruleta v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených150x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených11x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x