Ruský týden (1991) | Databáze knih

Ruský týden přehled

Ruský týden
https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60021/bmid_rusky-tyden-O89-60021.png 4 225 225

Humoristická satira barda českého kumštu F. R. Čecha, která bez příkras popisuje šestitýdenní turné jeho rockové kapely (Čech, Schelinger, Kubeš, Kavale, Stárek) po sovětském Rusku. Kniha vhodná pro každého milovníka drsného humoru a rockové hudby, rovněž milá vzpomínka na doby dávno minulé, a taktéž možnost nahlédnout do zákulisí koncertního turné. Vydaná těsně po sametové revoluci, dřív to kvůli pravdivému popisu Sovětského svazu a výstřelkům kapely rozhodně nešlo.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ruský týden. Přihlašte se a napište ho.

nmek
21.02.2025 4 z 5

Čech vylíčil členy své skupiny jako muže, které ještě úplně neopustila puberta, kteří vyvádějí voloviny (kdo normální by si uprostřed koncertu z jeviště odskočil koupit jídlo?) a kteří si navzájem dělají naschvály. O Rusku je toho v knize poměrně málo, většina textu se točí kolem samotné kapely. Různí lidé mají různé představy o humoru, mně to přišlo místy vtipné, místy ani ne.

pavluscha
07.02.2025 5 z 5

Přijímám jako fakt, že někomu styl psaní a humor Františka Ringo Čecha nemusí jít pod fousy. Já však nejsem tenhle případ. Dílko jsem zhltnul na jeden zátah a skvěle se bavil. Třaskavý a někdy trochu obhroublý humor pana Čecha mi sedí. Knížka měla velký úspěch i u kamarádů , kterým jsem ji zapůjčil.

Ruya
06.02.2025 1 z 5

Ja si radši Frantu budu pamatovat jako autora vtipné Dívčí války a na kraviny typu "Češi a jejich samičky" nebo tenhle "Ruský týden" zapomenu.

Kniha Ruský týden v seznamech

v Mé knihovně105x