Paní z Růžového útesu přehled
Rexanne Becnel
Růžový útes série
< 3. díl
Doba rytířů. Nezkrotný velšský rytíř Rhys ap Owain pronikne v přestrojení za potulného pěvce na hrad na Růžovém útesu, aby ztrestal anglického nepřítele a vydobyl si zpět to, co pokládá za své dědictví. Rozehraje nebezpečnou hru a vní použije mladičkou Isoldu z rodu FizHughů jako figurku na své šachovnici. Pro Rhyse je Isolda původně jen nástrojem pomsty. Vždyť je to dcera nenáviděného pána z Růžového útesu a neteř muže který zabil Rhysova otce. Rhys, jemuž se podařilo vystihnout správný moment a využít nepřítomnosti Isoldina otce, má nejprve na své straně všechno, co potřebuje k velkolepému vítězství. Nahrává mu i přízeň nic netušící půvabné Isoldy, jí toulavý muzikant, který se představil jménem Reevius, hned padl do oka. Události však nabírají nečekaný spád. Zběsilá pomstychtivost se bude muset utkat s vášní a touhou…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , AlpressOriginální název:
Mistress Of Rosecliffe, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní z Růžového útesu. Přihlašte se a napište ho.
Třetí díl této historické romance jsem četla s notným časovým odstupem od prvních dvou dílů, které se mi ohromně líbily. Tento příběh je o divoké vášni a lásce, která proti sobě postavila dva politicky nesmiřitelné protivníky, Isoldu, dceru Randa, pána na Růžovém útesu, a Rhyse ap Owain, divokého a drsného velšského rytíře, posedlého pomstou, kterou v sobě živil 10 let. Ovšem když dojde na rozhodné střetnutí, a Rhys se zmocní hradu a zajme dceru hradního pána, Isoldu, události se začnou vyvíjet jaksi samovolně a přestávají být ovládané vůlí. A to jak Isoldinou, tak Rhysovou. Hrdý Velšan a půvabná, inteligentní Isolda bojují ze všech svých sil, ale vášeň, která nepodléhá rozumu ani vůli, je silnější než oni. Příběh se dobře čte, není překombinovaný ani nevěrohodný, ale dávám čtyři hvězdy proto, že předchozí dva díly se mi přece jen dějově líbily trochu více. Autorka dobře vystihla drsné prostředí raného středověku, povahu i charaktery jednotlivých postav, jejich lásku a pevný vztah k přírodě, půdě, a ochotu hájit svou vlast i za cenu obětování svého života.
Kniha se mi velmi líbila, asi byla nejlepší z celé série. Nevím, ale nějak mi přišlo, že jejich láska byla jaksi větší a silnější než v předešlých dílech - asi proto, že se znali už tak dlouho a poháněla pomsta a nenávist, která se potom vyvinula v něco silnějšího, a nebo se to zdálo jen mně? Od začátku jsem pofňukávala, protože mi jejich neštěstí drásalo nervy, a na konci bulela jak želva. Klidně to mohlo být o pár stránek delší.
Velmi krásná série, ke které se s chutí opět vrátím
Kniha Paní z Růžového útesu v seznamech
12. století Wales romance historické romance
2003 | Dobře vychovaná dáma |
2010 | Galantní protivník |
2003 | Nebezpečná přitažlivost |
2001 | Nevěsta z Růžového útesu |
2001 | Prokletá nevěsta |
Třetí díl, bylo pěkné vidět jak se hrdinové s prvních dvou dílů v životě posunuli.
Příběh byl poutavý, četlo se prakticky samo. Isolda sice byla rozmazlená ale nakonec se mi zalíbila.
Celá serie se velmi vydařila.