S láskou z parku přehled

S láskou z parku
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547316/bmid_s-laskou-z-parku.jpg 4 56 56

S láskou série

< 7. díl

Věčně vytížená Claire nemá na lásku čas. Až do chvíle, kdy se doslova srazí s Ashwinem. Po prvním rande to mezi nimi vypadá nadějně, ale nadšení netrvá věčně. Claire má syndrom vyhoření, Ash s ní přestane komunikovat a sestra jí hodí na krk své dvě dcery. Náladu jí zvedne všetečná seniorka Hilda, která ji přivede k běhání v parku, kam to táhne i Ashe. V tomto závodě není důležité proběhnout cílem jako první, ale vzájemně si fandit. Samotné odhodlání ke změně je totiž tím největším vítězstvím.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto

Saturday Morning Park Run, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S láskou z parku. Přihlašte se a napište ho.

anovy64
14.12.2024 5 z 5

Očekávala jsem klasickou sladkou romantiku, ale mile mě překvapilo, že děj byl obohacen o nezodpovědnou Alici a její dvě dcery. Líbilo se mi, jak starost o Poppy a Avu dokázalo Clair změnit pohled na svět, no a Hilda děj krásně osvěžila. Za mě velká spokojenost.

Paige.Turner
30.11.2024 2 z 5

Chtěla bych doplnit svůj předchozí komentář. Připadám si jako nějaký zapšklý Grinch, který na všem hledá jen negativa, ale já si prostě nemůžu pomoct. Některé knihy od autorky mi přišly fajn, některé až dokonce skvělé (v rámci kategorie ženských románů, samozřejmě, žádná velká literatura to není, ale to ani nikdo nečeká a nechce).

Podle mě je chyba českého vydavatelství (nebo kdo o tom rozhoduje), že všechno hází do série "S láskou". V originále to tak vůbec není. Série s láskou jsou původně jen tři díly (Itálie, Paříž, Řím), S láskou z parku (už i ten název nedává smysl, co to má jako být?), v originále The Saturday Morning Park Run, je první ze dvou dílů Yorkshirských útěků (Yorkshire Escape), ostatní knihy jsou samostatné novely. Proto je každá trochu jiná a spojovat je v jednu, i když volnou, sérii za mě nedává smysl.
Dočetla jsem teď druhý díl těchto Yorkshirských útěků, The Wednesday Morning Wild Swim, který v češtině (zatím?) nevyšel (jak by se asi jmenoval, S láskou z jezera? Asi těžko), a ten byl o mnoho lepší. Romantika fungovala, postavy víceméně racionální, sympatické. V porovnání s Parkem nebe a dudy. Jestli to vyjde i česky, máte se na co těšit.

Tak to jen na vysvětlenou, proč jsem tak kritická, na rozdíl od většiny ostatních hodnocení. Autorka to prostě umí i líp.

zuzi9
20.11.2024 3 z 5

Od autorky jsem četla všechny její knihy, které u nás vyšly, a některé se mi líbí víc a některé míň. Za mě kniha patří k těm, které jsou slabší.

Milujete běh? Tak tahle knížka se Vám bude líbit. Já teda neběhám, maximálně občas na tramvaj :o) Ale líbilo se mi popsání parkrunu, který se organizuje po celé Velké Británii, a to jsem vůbec netušila. Jak sama autorka píše v poděkování, tak parkrun sama běhá, a to ji inspirovalo k napsání této knihy.
Zaujalo mě to a našla jsem si, že parkrun se běhá ve 22 zemích napříč 5 kontinenty. U nás ale tento typ běhání není, což je docela škoda.

Workoholička Claire se srazí s workoholikem Ashem, jiskří to mezi nimi a stráví spolu noc. Jenže pak se Ash odmlčí a Claire už se neozve.
Claire má syndrom vyhoření a při měsíční nemocenské ještě musí hlídat svoje neteře, protože její sestra odjela do Indie. V parku potká důchodkyni Hildu a ta jí přivede k běhání v parku, a také jí seznámí s Ashem, který tam také běhá. Jen neví, že už se Claire s Ashem znají. Proč se Ash Claire neozval?
Z lásky k běhání se všichni tři snaží zorganizovat parkrun v parku v Churchstonu. Povede se jim to s pomocí nových přátel a dobrovolníků?
Co se stane, až se bude Claire vracet do práce? Touží po tom stále? Nebo se změnila a zjistí, že práce pro ní už není priorita? A jak to dopadne s neteřemi, jakmile se vrátí Alice?

Romantická linka byla docela slabá, víc byl popsaný vztah neteří a jejich tety, ale pro mě to bylo takové osvěžení oproti ostatním knihám od autorky. Možná mi tam něco malinko chybělo, úplně nevím co, ale i tak knihu doporučuji jako nenáročné a milé čtení, když potřebujete vypnout.

Žebříček nejprodávanějších knih (41. týden)

17.10.2024

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Kniha S láskou z parku v seznamech