Dobré duše přehled

Dobré duše
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350181/mid_dobre-duse-SCT-350181.png 3 88 88

Šachistka Alice série

1. díl >

Do bývalého sklářského městečka Vlčí Úpice přijíždí mladá geniální šachistka Alice, aby tu sehrála simultánní partii se členy místního šachistického kroužku. Krátce po příjezdu však doslova zakopne o mrtvolu místní starostky. Během hry Alice smete figurky z šachovnice a připraví se tím o velkou příležitost. Ale ona už hraje jinou partii... Navzdory policii i všem obyvatelům městečka se snaží vypátrat, co se stalo. Vrah je na tahu. Dá mat, nebo ho Alice zastaví?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobré duše. Přihlašte se a napište ho.

hokaca
11.03.2024 3 z 5

Ze začátku jsem se do čtení musela nutit, ale druhá půlka mě bavila. Jak to celé dopadne jsem netušila a proto mě lákalo číst dál a dál. Jak to bylo s logikou nebo vývojem hlavní postavy hodnotit nechci. Důležitý je pro mě pocit po dočtení a ten byl fajn.

Slunik127
20.12.2022 2 z 5

Jako ctenarku detektivek me tato kniha zklamala. Zacatek jeste dobry, I kdyz nemam rada v hlavni roli detektiva extremni typy lidi. Postupne ale zacalo pribyvat nelogicnosti, vrah se rozjel, mrtvoly se nachazely snad kazdy den. A nejhorsi, totalni zmena povahy hlavni hrdinky, to proste nebylo ani trosku uveritelne.

Milonak
01.09.2020 1 z 5

Moje první knížka od Ireny Obermannové a musím říct, že se jí nedá upřít schopnost zaujmout stylem psaní - kniha je napsaná čtivým způsobem. Tím ale pozitiva končí - forma je dobrá, ale ten obsah. Je to slepenec bizarností, prapodivných náhod a celé to na mě působilo neuvěřitelně uměle a překombinovaně. Postavám jsou připisovány prazvláštní "extrémní" povahové vlastnosti, které jsou vytržené z kontextu běžného života. Celý ten příběh s geniální šachistkou v malé vísce, její podivnou a s postupem času se měnící povahou je sám o sobě doslova pitomý. Do toho místní politické soupeření, vzpomínky na staré časy včetně odhalené promlčené vraždy a následný řetězec několika vražd a podivné vztahy hlavní postavy, kterou si pronajme místní milionář na vyšetřování... I přes tento mišmaš (spoustu jsem toho ani nevyjmenoval) jsem chtěl dát 2 hvězdy, ale konec to prostě zazdil. Hlavní hrdinka zavřená v peci, kterou vražedkyně pustila (tu pec). A ten jejich šílený rozhovor s jakýmsi filozofováním, které se bohužel občas objevuje už v předchozím textu. Tohle opravdu ne, musím zkusit autorčiny nějaké další knihy, protože jak jsem již uvedl - forma dobrá, obsah příšerný.

Knižní novinky (10. - 28.7.)

11.07.2017

Kniha Dobré duše v seznamech