Šľachtická rošáda přehled
Kristi Ann Hunter
Sága rodu Hawthornovcov série
1. díl >
Lady Miranda Hawthorne je lady,ako sa patrí,hoci v kútiku duše by veľmi chcela byť odvážna a bezstarostná.Vo svojich dvadsiatich rokoch je v očiach spoločnosti už beznádejne starou dievkou.Svoje najvnútornejšie pocity nevylieva do denníku,ale píše listy starému priateľovi svojho brata-vojvodovi,ktorého nikdy nestretla,len o ňom počula a nemá v úmysle mu ich nikdy poslať.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , i527.netOriginální název:
A Noble Masquerade, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šľachtická rošáda. Přihlašte se a napište ho.
Pamätám si, ako som pred pár rokmi natrafila na túto knihu v knižnici a po prečítaní anotácie i letmom prelistovaní sa sama seba pýtala, kto už len môže niečo také čítať. Nuž, došiel na psa mráz :). Zásluhu si za to môže pripísať knižná blogerka Dievča s knihou, ktorá Ságu rodu Hawthornovcov vychválila natoľko, až som sa jej rozhodla dať šancu. Sprvoti prvému dielu – reku, ak ma zaujme, požičiam si ďalšie. Tak som sa teda začítala... A ešte som nebola ani v polovici, keď som si v knižnici nechala zarezervovať zvyšné tri :).
Kristi Ann Hunterová má špecifický zmysel pre humor pripomínajúci mi ten môj. Práve humor a akási ladnosť robili z knižky príjemné oddychové čítanie, ktoré som si vychutnala i napriek tomu, že dej mi nepripadal veľmi reálny, čo sa stupňovalo najmä ku koncu. Tiež ma prekvapilo pomerne nezrelé správanie hlavných postáv; keďže žánrovo nie je Šľachtická rošáda len historickou romancou, ale aj kresťanským románom, do poslednej chvíle som čakala, či sa to nejako nezvrtne, či aspoň Miranda a Marlow neprejdú vnútornou premenou a neuvedomia si svoju detinskosť, ale nie. Preto tie štyri hviezdičky namiesto piatich – nemyslím, že knihy by mali moralizovať, ale ak už autorka zabŕdla do týchto vôd, mohla ponúknuť i čosi ako vzor, nie len večné prekáranie, pretvárky a cukrový happy end. Niečo mi však našepkáva, že ďalšie diely moje čitateľské a najmä ľudské očakávania naplnia viac.
Kniha Šľachtická rošáda v seznamech
2017 | Šľachtická rošáda |
2020 | Záhadná guvernantka |
2017 | Elegantná pretvárka |
2018 | Nezvyčajné manželstvo |
2020 | Odvážna dáma |
No,zda sa , ze som natrafila na ďalšiu skvelú sériu, dufam ze ani ostatne ma nesklamu :) prva časť ma u mna 5*