Samá voda přehled
Josef Brukner
Nové poznávací leporelo pro ne už ty nejmenší, kteří mají zvídavé otázky a opakují po nás Na počátku kapička/ z kapky říčka maličká/ a když říčka s řekou splyne/ přidají se další/ jiné vody ze všech stran/ a z vody je oceán. Voda v mnoha podobách od deště až po oceán verše Josefa Bruknera o dešti, potůčku, řece, vodopádu jsou propleteny s obrázky výtvarníka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Samá voda. Přihlašte se a napište ho.
Od horského pramínku až do moře, vlastně až k domácímu vodovodnímu kohoutku. Kniha, která pěknými a chytlavými verši a bohatými panoramatickými obrázky ukazuje dětem krásu i nezbytnost vody. "Ať jí máme vždycky dost / pro zdraví i pro radost!"
Z náhodného výběru v knihovně se vyklubalo velmi milé překvapení! Dětská kniha s verši, které nejsou pitomé, dávají smysl a zároveň nenápadně poučí. Ilustrace moc pěkně vyvedené, spíš obyčejnějšího rázu, to se mi líbí, jasné a nepřeplácané (aneb maják nemusí mít obličej a vyjadřovat emoci, aby byl majákem). A skvěle zvolené téma - voda a všechno, co se kolem ní točí.
Kniha Samá voda v seznamech
2007 | Bajky |
1987 | Ostrov, kde rostou housle |
1982 | Obrazárna |
1997 | Poetický slovník |
2007 | Kocour Mikeš představuje Josefa Ladu |
Básničky o vodě se mi moc líbily, ilustrace už méně. Ale u Bambulky má úspěch a to jsem ráda.