Ohnivé kimono přehled
Laura Joh Rowland
Sano Ičiró série
Třináctý román s šógunovým komořím Sanem Ičiróem, který se setkává s případem čtyřicet let staré vraždy. Pod stromem, vyvráceným v bouři, se najdou lidské ostatky. Podle zbraní, nalezených spolu s nimi, by se mohlo jednat o čtyřicet let nezvěstného bratrance samotného šóguna. Ten pověří vyšetřováním případu svého komořího Sana Ičiróa. Sano v té době čelí řevnivým útokům mocného pana Macudairy, který jej považuje za svého politického soka a necouvne ani před únosem Sanova syna a přepadením jeho ženy. Navíc se brzy objeví podezření, že stopa v případu čtyřicet let staré vraždy by mohla ukazovat k Ičiróově rodině, což by znamenalo konec i pro něj samotného.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2009 , MetaforaOriginální název:
The Fire Kimono, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivé kimono. Přihlašte se a napište ho.
Konečně jsem se dočkala, tento případ si zaslouží plných pět hvězd. Knihu jsem přečetla jedním dechem.
Kniha Ohnivé kimono v seznamech
Japonsko intriky požáry historické detektivky období Edo (1603–1867) přelom 17. a 18. stoletíAutorovy další knížky
2008 | Šinjú |
2002 | Bundori |
2004 | Černý lotos |
2006 | Dotek smrti |
2004 | Samurajova žena |
Sano je moje oblíbená postava a krimi příběhy ze starého Japonska jsou velmi zajímavé. Autorka píše velice poutavě a knihy jsou velmi čtivé. Za mě nejlepší kniha. Krásně jsem si četbu užila a těšila na další na stránky.