Bundori přehled

Bundori
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13106/bmid_bundori-jrc-13106.jpg 4 117 117

Sano Ičiró série

< 2. díl >

Dobrodružný historický román z Tokia v 17. století nahlíží v širokém spektru do života vznešených samurajů, vojáků, i prostých poddaných japonského císaře. Hrdinou je mladý samuraj Sano, pověřený šógunem vypátrat pachatele rituálních vražd, které zneklidňují celé město. Hrdina se při svém pátrání musí potýkat s řadou překážek, které mu staví do cesty jeho sok ve snaze připravit mladého muže o šógunovu přízeň. Příběh barvitě vypovídá o věrnosti a zradě, oddanosti a odvaze a seznamuje čtenáře se zvyky na šlechtických dvorech, s náboženskými obřady i s tradiční etikou samurajů.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bundori. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

MartinvonHau
31.05.2024 3 z 5

Vzpomínám si, že když jsem knihu četl před lety poprvé, byl jsem nadšený. Tentokrát už to taková extáze nebyla. Detektivní román má nějaká pravidla, a když do něj začnete cpát "duchovno", není to dobře. Tady to sice autorka vysvětluje tím, že Aoi je japonská verze Sherlocka Holmese, ale mě prostě tato postava nesedla a ve výsledném hodnocení ubrala minimálně jednu hvězdu. Sérii mám rád, ale toto je bohužel jen průměrná detektivka.

pablito
21.05.2024 5 z 5

Tato série mě baví - dobrá zápletka a za ní dýchá duch starého Japonska ... což mě zajímá a baví :)


alibaba72
22.07.2023 5 z 5

I druhý díl byl skvělý a tak to vypadá, že si budu chtít přečíst celu sérii těchto historických detektivek :-) Jdu se poohlédnou po dalším dílu :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bundori v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených186x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených9x
v Knihotéce105x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x