Snehová cisárovná přehled

Snehová cisárovná
https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99027/bmid_snehova-cisarovna-xxH-99027.jpg 4 68 68

Sano Ičiró série

Málo známe a tajomstvom opradené príbehy samurajov z čias šógunov v Japonsku približujú romány americkej spisovateľky s kórejsko-čínskymi koreňmi, ktoré preslávil ich hlavný hrdina v kimone a s mečom za pásom – detektív Sano Ičiró. Tentoraz zavedie čitateľa do obdobia na konci feudalizmu do hlavného mesta vtedajšieho Eda (dnešné Tokio), na dvor šóguna. Sano Ičiró tam pôsobí ako kancelár a záhadne sa mu stratí syn Masahiro. Pátranie je bezvýsledné a nijaký únosca nežiada výkupné. K trápeniu sa pridružilo aj nemilé rozhodnutie šóguna, aby Sano odcestoval do vzdialenej severnej provincie na ostrove Egozašima (dnes Hokkaidó). V tom čase sa Sano dozvedel, že malý Masahiro je práve na Egozašime, preto urýchlene odcestoval so sprievodom na nevľúdny sever. Lenže ich loď stroskotala a zachránila sa len hŕstka cestovateľov, ktorých zadržali ako rukojemníkov na tamojšom hrade. Po záhadnej smrti milenky vládcu Macumaeho mu Sano ponúka, že vypátra vraha jeho zbožňovanej Tekare. Krok za krokom rozplieta so svojimi vernými zamotané udalosti, prekonáva nebezpečenstvá, pričom využíva svoje skúsenosti, predvídavosť, majstrovstvo. Zároveň s odhaľovaním pravdy autorka odhaľuje tajomné, dávnoveké Japonsko s jeho zvykmi, tradíciami, dobrom i zlom.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

The Snow Empress, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snehová cisárovná. Přihlašte se a napište ho.

BlaV.
19.08.2024 5 z 5

Při čtení 11. dílu jsem si říkala, že se "vrhnu" na jednu z pěti nových knih, které mám připravené, ale sáhla jsem po 12. díle této série. Blížím se ke konci a bojuji se sebou, zda sérii přerušit nebo vytáhnout z poličky 13. díl. Série je milá, čtivá.

čef
02.01.2023 5 z 5

Z této dlouhé série moje druhá a opět se mi líbila. Příběh je tentokráte z ostrova Hokkaido, tenkrát v 17. století se však jmenoval jinak a jiné byly samozřejmě vztahy mezi původními Ainuity(tehdy Ezo – barbaři) a Japonci, mnohdy hodně vyostřené. Zápletka kriminální, mrtvých mnoho, rozluštění logické. Tedy vše jak má být.

VerronikaH
06.06.2022 2 z 5

Přestože byl námět knihy zajímavý, tak jeho zpracování mě nenadchlo. Vyprávění nedokázalo zaujmout, často jsem se v posloupnostech příběhu ztrácela a běžně se mi stávalo, že jsem myšlenkama utekla úplně někam jinam.

Kniha Snehová cisárovná v seznamech