Sběratel kostí přehled
Jeffery Deaver
Případy Lincolna Rhyma série
Vraha, co se nedá chytit, odhalí jedině detektiv, který se nemůže hýbat. Newyorské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti kvůli konferenci OSN, situaci však zkomplikuje nález těla bizarně zavražděného muže. Pod tlakem okolností požádá policie o pomoc bývalého detektiva Lincolna Rhymea, jenž je po úrazu však ochrnutý a upoutaný na lůžko. Aby se mohl pustit po stopě zabijáka, který své zohavené oběti pohřbívá typicky morbidním způsobem a záměrně zanechává drobné stopy, spojí se s mladou pochůzkářkou Amélií, která se tak stává jeho „rukama a nohama“. Jak přibývá umučených obětí, vynořují se z nově zjištěných informací obrysy dávných hrůz.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2015 , OneHotBookOriginální název:
The Bone Collector, 1997
Interpreti: Jan Vondráček
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratel kostí. Přihlašte se a napište ho.
Svižná detektivka, mělo to náboj a nikde nedrhlo. Parádní zápletka, která se na závěr logicky vyřešila. Začátek pro mě velice slibné série hendikepovaného policisty a jeho intelektuálně brilantní kolegyně. Hodně mi to připomínalo Chrise Cartera, snad asi v brutálních popisech míst činu. Určitě si přečtu další díl.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Ocenění knihy (1)
1999 -
Nero Award
Kniha Sběratel kostí v seznamech
v Přečtených | 4 703x |
zfilmováno thrillery sérioví vrazi brutalita masové vraždy, sériové vraždy detektivní drsná škola psychologické thrillery kriminální thrillery napětí a spádAutorovy další knížky
2014 | Sběratel kůží |
1999 | Tanečník |
2016 | Sběratel kostí |
2019 | Hra na nikdy |
2000 | Prázdné křeslo |
Napínavá detektivka s podprůměrným překladem a trošku moc akčním dějem na to, aby působila uvěřitelně. Nicméně pokud máte tento žánr rádi a chcete si u čtení odpočinout, určitě to není špatná volba. Konec je celkem povedený.