Lovec očí přehled

Lovec očí
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236193/bmid_lovec-oci-Bkx-236193.jpg 4 260 260

Sběratel očí série

< 2. díl >

Volné pokračování thrilleru Sběratel očí. Doktor Zarin Suker vede dvojí život psychopata. Ve dne provádí ty nejtěžší a nejsložitější operace lidského oka. Jeho vášeň však patří pacientkám v noci: ve sklepě své kliniky jim pečlivě odstraní oční víčka a potom je znásilní – a nechá odejít. Následně všechny oběti spáchaly sebevraždu. Policie kvůli nedostatku svědků a důkazního materiálu požádá znovu o spolupráci Alinu Gregorievovou. Nevidomá fyzioterapeutka, jež má od případu Sběratele očí pověst média, dostane za úkol získat stopu vedoucí k Sukerově příští pacientce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Der Augenjäger , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec očí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (85)

Holanka
předevčírem 5 z 5

Skvělá kniha!!! Napínavá, akční, psychologická. Prostě skvělá. Tento díl se mi líbil mnohem více než předchozí. Doporučuji.

knihomolka_eli
20.05.2024 5 z 5

Lovec očí je voľným pokračovaním Zberateľa očí - je napísaný tak, že nie je nutné čítať predchádzajúci diel. Autor všetko podstatné zopakuje, vysvetlí, takže sa dá ľahko zorientovať v deji. No aj tak odporúčam prečítať si obe - čítať Fitzekove knihy a ešte k tomu túto sériu, je naozaj čitateľským zážitkom :)

Alexander Zorbach naďalej pátra po svojom synčekovi Julianovi. Keď nájde úkryt Zberateľa očí, dúfa, že tam nájde svojho uneseného syna. Je odhodlaný urobiť pre jeho záchranu čokoľvek - aj obetovať svoj život.

Alinu Gregorievovú požiada polícia, aby vo väzení vyšetrila očného chirurga Zarina Sukera a pomocou svojich jasnovideckých schopností odhalila, kto bude jeho ďalšou obeťou. Dr. Suker totiž cez deň vykonáva najkomplikovanejšie operácie ľudského oka, no má aj druhú - temnú stránku, v noci sa venuje špeciálnym pacientkam. Odstraňuje im očné viečka, znásilňuje ich a nakoniec ich dovedie k samovražde. Alina sa k nemu dostane až nebezpečne blízko, dokonca ho v istom smere sama zaujíma.
Nakoniec bude všetko inak, presne ako sme pri Fitzekovi zvyknutí :)

Táto kniha bola perfektná. Páčila sa mi ešte viac než predchádzajúca. Je napínavá a plná prekvapivých zvratov od začiatku do konca. Niektoré strany som si musela prečítať viackrát, lebo som nemohla uveriť vlastným očiam, čo autor zasa vymyslel :) . Fitzek je kráľ v hre s mysľou čitateľa. Nech si akokoľvek veľmi myslím, že už všetkému chápem, alebo že už viem, ako to bolo, Fitzek mi to v sekunde vyvráti a vystrelí si zo mňa :)

V knihe je v podstate všetko nepredvídateľné - dej, zvraty a hlavne koniec - ten som absolútne nečakala a keď mi začalo dochádzať, čo sa vlastne deje, normálne som nechápala - toto mi totiž ani vo sne nenapadlo. No a nebol by to Fitzek, keby zo mňa neurobil naivného blázna ešte aj na posledných stranách :D (nie sme predsa v kine :D)

,,Oko za oko - a celý svet bude slepý." Mahátma Gándhí

,,Naša generácia jedného dňa oľutuje nielen zločiny zlých ľudí, ale aj hrozivé mlčanie dobrých." Martin Luther King


KudrlinkaM
01.05.2024 5 z 5

Sebastian Fitzek je vynikajíci autor a další z mých oblíbených.
Ani zde, u volného pokračování Sběratele, není třeba nic dodat.
Ještě o chlup lepší. Vynikající thriller.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (6. - 12. 4.)

05.04.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovec očí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených345x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených19x
v Knihotéce261x
v Chystám se číst156x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech5x