Playlist přehled
Sebastian Fitzek
Sběratel očí série
< 3. díl
Hudba je její život. 15 skladeb rozhodne, jak dlouho bude trvat. Playlist jako vodítko při pátrání? Před měsícem zmizela beze stopy cestou do školy patnáctiletá Feline Jagowová. Soukromý detektiv Alexander Zorbach, najatý její matkou, narazí na internetu na její seznam oblíbených písní. Neuvěřitelné: před několika dny byl playlist změněn. Vysílá Feline svým výběrem skladeb skrytou nápovědu, kam byla unesena, a jak může být zachráněna? Zorbach se horečně snaží rozluštit záhadu playlistu. Netuší, že pátrání po Feline a řešení tajemství seznamu skladeb ho uvrhne do děsivé noční můry a odstartuje nemilosrdný závod s časem, v němž se šance na přežití všech zúčastněných blíží nule... Poslechněte si i vy playlist, který Feline sestavila. Nový skvělý psychologický thriller od Sebastiana Fitzeka rozeznívá zlo a dopřává nám opětovné shledání s Alinou Gregorievovou a Alexandrem Zorbachem. Zvláštností „Playlistu“ je, že Felinina hudba skutečně existuje. Kniha je jedinečnou kombinací skladeb a textů autora bestsellerů Sebastiana Fitzeka a špičkových domácích i zahraničních umělců. Seznam pro „Playlist“ obsahuje 15 exkluzivních skladeb od umělců, jako jsou Rea Garvey, Silbermond, Beth Ditto, Kool Savas, Johannes Oerding, Lotte, Alle Farben, Tim Bendzko a mnoho dalších. Audio k thrilleru „Playlist“ je k dispozici na CD, vinylu, ke stažení a streamování. "Lidé říkají, že mám jistou představivost, ale ani v nejdivočejších snech by mě nenapadlo, že tento projekt nakonec nabude tak fantastických rozměrů. Patnáct hvězd domácí i světové hudební scény zhmotnilo klíčový obsah mého nového psychologického thrilleru, díky čemuž je Playlist mým dosud nejpozoruhodnějším knižním projektem."- Sebastian Fitzek... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Playlist. Přihlašte se a napište ho.
Napínavý psychologický thriller nás vtahuje do temného příběhu o zmizení patnáctileté Feline Jagowové.
Kniha přináší originální zápletku, v níž je playlist milovaných písní hlavní postavy nejen důležitým prvkem vyprávění, ale také klíčem k její záchraně.
Zkušený soukromý detektiv Alexander Zorbach se po pověření od zoufalé matky pustí do pátrání po Feline.
Nečekaně objeví na internetu její playlist, který byl však změněn po jejím zmizení. Co se to tu děje?
Hudba zde získává zcela nový význam, protože každá píseň skrývá stopy, které by mohly vést k jejímu nalezení.
Alexandr a Alina jsou zpět na scéně - tentokrát se zoufale snaží rozluštit skryté zprávy ve skladbách a odhalit pravdu o zmizení Feline.
Sebastian Fitzek v této knize vyniká schopností vytvářet atmosférické a emotivní prostředí, které je plné napětí.
Zároveň se setkáváme s dobře propracovanými postavami, z nichž každá má svou roli.
Díky střídání pohledů různých postav – od Feline, přes její rodiče, po vyšetřovatele Zorbacha a Alinu – se nám dostává různých úhlů pohledu, které do příběhu vnášejí nové souvislosti a vytvářejí neustálý pocit napětí.
Playlist obsahuje 15 exkluzivních skladeb, které tvoří jakýsi soundtrack knihy a umocňují atmosféru děje.
Tyto skladby jsou skutečné a doporučuji si je přehrát, čímž se celý zážitek z knihy stává interaktivnějším a “hravějším.
Kniha dokáže pohltit od prvních stránek. Fitzek je mistr v dávkování informací a budování napětí.
Zároveň klade důraz na detail, díky kterému můžeme odhalovat tajemství spolu s hlavními postavami.
Každá kapitola je krátká a úderná, což přispívá k tomu, že se kniha čte jedním dechem.
Celkově je kniha strhujícím čtením pro milovníky thrillerů, kteří ocení nejen napínavou zápletku, ale také propojení s hudbou, která tvoří důležitou součást právě tohoto příběhu.
Playlist mě absolutně pohltil a napětí, které Fitzek dokázal vytvořit, mě nepustilo až do poslední stránky.
Třetí díl mě spíš zkalamal. Opět velmi čtivé, ale nějak už té fitzekovské zběsilé fantazie bylo až příliš. Konec byl zklamáním, nemůžu uvěřit že Sběratele očí dostali nakonec tímto způsobem... Nápad se skutečnými skladbami playlistu se mi líbil.
Doporučuji přečíst nejdříve první dva díly.
Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)
11.02.2024
Kniha Playlist v seznamech
Tak to zas bylo něco! Tohle je thriller vysoké kvality! Na začátek bych jen chtěla zdůraznit doporučení číst sérii popořadě, hrdiny kladné i záporné si pak vybavíte a pochopíte mnohé jejich jednání lépe.
Unesená dívka Feline a její vyslaný playlist jako SOS. Alex a Alina v pokusu dívku najít a zachránit se dostávají do hledáčku únosce. Ti dva nejsou super géniové, takže chvíli trvá, než pochopí, co vlastně playlist jim má sdělit.
Také rodiče Feline jsou dvojka k pohledání...
A do toho tajemný hotel Resort Ambrosia s unikátním způsobem léčby týraných lidí...
Je tu toho dost, a hlavně Alexovi dochází čas....
Nakonec povím jen to, že konec je reálný, ale hodně hodně smutný.
Knihu milovníkům napětí doporučuji.