Sbohem, cizinko přehled
Daniela Kovářová
Kdo byla Ria Vágnerová, která na počátku knihy zemře při autonehodě? Byla pouze matkou, sestrou a manželkou, anebo její život skrýval dosud neodhalená tajemství? Jak dobře ji znali nejbližší příbuzní a známí? Jaké vztahy panovaly v rodině, co její aktéři skrývali, tušili a o čem snili? Jak a proč vlastně zemřela? Jednotlivé postavy napínavého příběhu odhalují své vzpomínky a sny a jedinou osobou, která na konci knihy zná všechna tajemství, je čtenář. Daniela Kovářová je spisovatelka, advokátka a bývalá ministryně spravedlnosti. Napsala několik povídkových knih – Minutové povídky, „Láskyplné“ povídky, NEBE PEKLO RÁJ a Oko za oko (justiční povídky), které vyšly v nakladatelství Mladá fronta podobně jako vtipný popis ministerského období nazvaný Můj flirt s politikou aneb Příručka pro ministryně. Ve svém prvním románu Sbohem, cizinko autorka detektivním způsobem odhaluje životní osudy hlavní hrdinky a spolu s nimi i vztahy mezi členy jedné rodiny. Každý z nich něco odhaluje a skrývá, v jednom světě žije a o jiném sní.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbohem, cizinko. Přihlašte se a napište ho.
tato kniha mne nijak neuchvátila. určitě bylo zajímavé jak smýšlejí lidé v den pohřbu blízké osoby, ale tento příběh byl poněkud předvídatelný
Útlá knížka se v pohodě přečte za jedno odpoledne.
Bilancování a vzpomínky v den pohřbu rodinného příslušníka mi jako téma přišlo zajímavé, pokud s tím má čtenář navíc již i osobní zkušenost, smutek na něj rozhodně dýchne.
A je úplně jedno, zda zemřelého za jeho života miloval či s ním byl dlouhá léta ve sporu.
Kniha Sbohem, cizinko v seznamech
rodinné vztahy české detektivky a krimi
2017 | Jak se žije padesátkám aneb Čarodějnice neupalovat |
2018 | Jak chovat muže aneb Manuál pro otrlé |
2020 | Matkovražedkyně - Ironický román o zločinu |
2009 | Láskyplné povídky |
2012 | Sbohem, cizinko |
V podtitulku "román o vztazích s detektivní zápletkou". Jakožto román o vztazích jsem si knihu přečetl jako docela zajímavou, jen tu detektivní zápletku jsem tam nenašel.