Sbohem, Země: poslední sbírka science fiction přehled

Sbohem, Země: poslední sbírka science fiction
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462400/bmid_sbohem-zeme-posledni-sbirka-science-VAV-462400.png 5 54 54

VYDÁNÍ S ODLIŠNOU OBÁLKOU A VAZBOU. U OBOU VYDÁNÍ NAKLADATELEM CHYBNĚ UVEDENO STEJNÉ ISBN. 15 většinou kratších povídek o robotech, budoucích poměrech na Zemi i ve vesmíru vypovídá většinou o lidských vlastnostech a pocitech, které se nemění ani s vyspělou technikou a změněnými podmínkami civilizace. Soubor doplňují eseje o tématech, autorech i problémech psaní sci-fi literatury, jak je vidí dlouholetý renomovaný autor tohoto žánru.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Mustang

Gold: The Final Science Fiction Collection, 1995

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbohem, Země: poslední sbírka science fiction. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
06.12.2023 5 z 5

Tak to se Asimovi povedlo

E_Lan
19.05.2022 3 z 5

Přimhouřím obě oči a dám průměrné hodnocení. Isaac Asimov je můj milovaný autor z mládí a tak jsem po ukrutně dlouhé době sáhl po jeho knížce, zde sbírce povídek. První půlk knížky, ony povídky, mě moc nepřesvědčila. Pointa nebyla vždy osvěžující či zajímavá. Druhá půlka knížky, eseje o psaní sci-fi, byla o něco zajímavější, ale o to zdlouhavější. Celkově tedy nic moc.

Hall3006
04.04.2021 5 z 5

Sbírka povídek a esejů s podtitulem "poslední sbírka science fiction", vydaná po smrti autora. Velmi pestrý výběr povídek v první části a esejů a úvodníků v druhé a třetí části jsou nejen zajímavým shrnutím Asimovových prací, ale vhled do jeho spisovatelské kuchyně. Pro fanoušky SF a jeho "Zlatého věku" prostě povinná četba.

Kniha Sbohem, Země: poslední sbírka science fiction v seznamech

Část díla