Scarlet přehled
Marissa Meyer
Měsíční kroniky / Mesačné kroniky série
Pokračování románu Cinder a druhá kniha ságy Měsíční kroniky. Osmnáctiletá Scarlet je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama, protože k samostatnosti ji vedla její babička. Jenže jednoho dne babička záhadně zmizí a něco s tím má do činění gang nebezpečných mladíků, který řídí divoký Vlk. Dokáže najít vysvětlení, do čeho se její rodina zapletla, zapojit se do boje po boku Cinder a najít svou životní lásku?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Scarlet, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Scarlet. Přihlašte se a napište ho.
Scarlet žila od svých jedenácti let na farmě u babičky na kterou byla dost fixovaná Babička dřív lítala u Americké vojenské společnosti a naučila Scarlet vše co uměla třeba ovládat vznášedlo s ním pak rozvážela zeleninu z far my okolních restaurací Moc se mi to líbilo doporučuji
Druhý díl Měsíčních kronik předčil ten první, který už tak byl úžasný. Marissa Meyer je skvělou vypravěčkou. Akcí nabité dějové linky proplétá, aniž by se v nich čtenář ztratil, mezi postavami nechybí chemie a z pohádek si vypůjčuje jen tolik, aby Měsíčním kronikám vdechla onu pohádkovost, ale zároveň vytváří příběh, který obstojí sám o sobě.
Knižní novinky (8. týden)
20.02.2022
Knižní novinky (17. - 23. 9.)
16.09.2013
Kniha Scarlet v seznamech
v Přečtených | 2 406x |
Po dočtení Cinder, ze které jsem byla neskutečně nadšená jsem se musela hned vrhnout na další díl Scarlet, který nebyl o nic méně akční a úžasný. Přidává se nám zde druhá linka s novou hrdinkou Scarlet, která mi byla hned od začátku dosti sympatická. Stránky se četly samy, hrozně obdivuji, jak je kniha dělená do několika sekvencí, které jsou oddělené pasážemi z originálních pohádek. Retellingy autorce opravdu sedí a já už se nemůžu dočkat, až se pustím do třetího dílu Cress.