Schody do nebe přehled

Schody do nebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98041/bmid_schody-do-nebe-N5b-98041.jpg 4 497 497

Sedmnáctiletá Žaneta nemá zrovna na růžích ustláno. Volba strojírenského učiliště se ukazuje jako vyloženě nešťastná a dospěje až k vyloučení, spolužáci, zvláště poté, co do třídy přijde nový kluk a velký „boss" Robin, ji šikanují, nevlastní otec je čím dál víc dotěrnější. Žaneta citově strádá, snad jen Marek, pacient ze sanatoria pro dlouhodobě nemocné, skýtá jakousi naději... Všechno však zkomplikuje právě Robin. Teprve o prázdninách, které Žaneta stráví s nevlastní sestrou na chalupě, najde nejen velkou lásku, jež by vůbec nemusela být pouze prázdninová, ale i sama sebe. Otevírá se jí cesta k osamostatnění v podobě prvního zaměstnání, najde schody, které vedou ke skutečnému životu. 2. vydání... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schody do nebe. Přihlašte se a napište ho.

raphelia
29.06.2024 4 z 5

Když jsem tuto knihu četla jako -náctiletá, tak mě zrovna moc neoslovila; názory hlavní hrdinky mi přišly moc dospělé. Postupem let jsem ji ale četla x-krát, a teď, o pár desetiletí později, ji hodnotím jako jednu z TOP knih Lenky Lanczové. Zajímavé postavy, chytře vymyšlený děj..., jen ten konec byl na můj vkus docela "utnutý". Popravdě si myslím, že by tento konkrétní román i zasloužil pokračování.

mia.com
08.06.2024 5 z 5

Časy, kdy jsme s kámoškou byly na druhém stupni a chodily do místní knihovny na Lanczovou a milovaly jsme všechny její knihy, na které jsme byly ještě moc mladé.

Nermal
22.01.2023 4 z 5

Čas od času si střihnu nějakou retro-oddechovku, většinou od Lenky Lanczové. Napsala jich hodně, a tak si snažím vybrat nějakou ještě nepřečtenou. Dýchne na mě romantika starých časů.
Stejně tak i tady - příběh holky, která (protože má dobrý základ) se popere se startem do života po svém. Nechybí škola, letní láska, atd. Dobře se to čte a spraví vám to náladu. Klasika.

Kniha Schody do nebe v seznamech

v Přečtených1 170x