Schody do nebeského pokoje přehled

Schody do nebeského pokoje
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150342/schody-do-nebeskeho-pokoje-150342.jpg 4 35 35

Patnáctiletý Lumír Milovský nepatří mezi rošťáky - zajímá se o kresbu, hudbu, k dívkám je pozorný a klukům ve třídě připadá zženštilý. Asi proto se stal terčem nechutných ústrků Viktora Fedrycha, pro kterého je tichý chlapec skvělým otloukánkem. Přitom sám Viktor je zbabělec a dovoluje si na ostatní jen tehdy, má-li v ruce svůj pověstný prak a za zády či po boku Petra Altmana. Situace mezi trojicí rivalů se vyostřuje v okamžiku, kdy se v létě 1967 z Teplic k babičce přistěhuje Milena Lažanská, dívka s krásnými čokoládovými vlasy a hnědýma očima. Mlčenlivá, stále zamyšlená dívka Viktora odmítne, nehodlá se stát členkou jeho party, Petrovo dvoření s patřičným odstupem přijímá, nic víc, nic míň. S Lumírem je to jiné, do něho se hluboce zamiluje a jejich nesmělé počáteční rozhovory přerůstají v hluboký cit, který vrcholí koncem května první společnou nocí. Zdá se, že jejich lásce nic nemůže bránit. Ani Viktor, který ztrpčuje oběma život s čím dál větší brutalitou. Jenže stačí trochu nepozornosti, prudká zatáčka a strom, který stojí v cestě... ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schody do nebeského pokoje. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

Allla9
11.03.2023 3 z 5

Nevím, jak správně ohodnotit tuto knihu. Chvílemi jsem byla nadšena, ale místy mi to přišlo překombinované. Takže průměr.

ZNellyZ
12.07.2018 2 z 5

Námět na příběh byl skvělý, ale některé pasáže byli velmi roztahané a děj stál na místě. Další výtku mám k Lumírovi, který byl na jednu stranu "vyspělý" a na druhou se v určitých chvílích choval na 12. Kniha byla někdy, až moc vyhrocená a zbytečně vystupňovaná do extrému, který ani nebyl na místě(rozhovor Lumíra a Mileny u Lumíra v "osudnou noc".) Pro mě to není jedna z nejlepších knih.


Daduna
08.05.2018 5 z 5

Knihu jsem četla 2x. Pokaždé jedním dechem. Přečetla bych si jí i po 10x a možná na to i dojde. Krásný,dojemný i smutný příběh. Každý z nás někdy prožíval svou první lásku,i když neměla třeba tak tragický konec. Autor nádherně vykresluje pocity obou hlavních hrdinů. Vezme za srdce a nepustí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Schody do nebeského pokoje v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených10x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit2x