Schody do Nebeského pokoje přehled
Lubomír Müller
Autobiograficky laděný příběh o střetu lásky s krutostí dospívání. Příběh o velkém citu, erotice, nenávisti, vraždě. Odehrává se v letech 1967-1968.
Romány Literatura česká
Vydáno: 2008 , Lubomír MüllerOriginální název:
Schody do nebeského pokoje, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schody do Nebeského pokoje. Přihlašte se a napište ho.
Námět na příběh byl skvělý, ale některé pasáže byli velmi roztahané a děj stál na místě. Další výtku mám k Lumírovi, který byl na jednu stranu "vyspělý" a na druhou se v určitých chvílích choval na 12. Kniha byla někdy, až moc vyhrocená a zbytečně vystupňovaná do extrému, který ani nebyl na místě(rozhovor Lumíra a Mileny u Lumíra v "osudnou noc".) Pro mě to není jedna z nejlepších knih.
Knihu jsem četla 2x. Pokaždé jedním dechem. Přečetla bych si jí i po 10x a možná na to i dojde. Krásný,dojemný i smutný příběh. Každý z nás někdy prožíval svou první lásku,i když neměla třeba tak tragický konec. Autor nádherně vykresluje pocity obou hlavních hrdinů. Vezme za srdce a nepustí.
Kniha Schody do Nebeského pokoje v seznamech
2008 | Schody do Nebeského pokoje |
2011 | Světlo mé samoty (Příběh Sáry Wittensbergové) |
2014 | Bílá perla v černém srdci |
2009 | Oběti milostného nerozumu |
2013 | Čekanka |
Nevím, jak správně ohodnotit tuto knihu. Chvílemi jsem byla nadšena, ale místy mi to přišlo překombinované. Takže průměr.