Se špetkou skořice přehled

Se špetkou skořice
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477663/bmid_se-spetkou-skorice-YPp-477663.jpeg 4 320 320

Oceňovaný young adult román bestsellerové autorky konečně v češtině. Středoškolačka Emoni se stará o malou dcerku, a i když jí se vším pomáhá milovaná Buela, musí činit nejedno těžké rozhodnutí. Dělit svůj čas mezi školu, práci a výchovu holčičky není vůbec jednoduché a Emoni občas neví, kde jí hlava stojí. Jediné místo, kde mohou jít Emoniny povinnosti stranou, je kuchyně. Emoni má totiž obrovský dar – z každého jídla dokáže vytvořit neuvěřitelnou dobrotu. Ačkoli by své nadání ráda rozvíjela a studovala kulinářskou školu, tuší, že tento sen je příliš vzdálený. Přesto cítí, že si zaslouží dostat šanci a nechat svůj talent zazářit. Dokáže se postavit všem překážkám a jít si za svým? Příběh o talentované, hrdé a odhodlané dívce, která se nebojí hrát podle vlastních pravidel.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)

With The Fire on High, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Se špetkou skořice. Přihlašte se a napište ho.

kafeknizkualet
27.10.2024 3 z 5

Se špetkou skořice je příběh o dívce, která se stala matkou během střední školy, to však není jediná věc, se kterou se musí v životě poprat. Emoni žije jen s babičkou, otec moc v jejím životě není a matka zemřela. Do toho jí hází klacky pod nohy rodina otce jejího dítěte. V knize se do toho setkáváme s problémy menšin, se kterými se sama hlavní postava potýká. Emoni má na prvním místě svou dceru. Může se vůbec znovu zamilovat? Může si to dovolit? Může jít na vysokou? Jak má vše stíhat?

Z toho všeho vzniká průměrný romantický příběh. Problém jsem ale měla s tím se do knihy začíst, protože se zezačátku neustále autorka opakuje. Taky mě upřímně štvaly neskutečně krátké kapitoly. Nemám ráda, když má kapitola několik desítek stran, ale stránka a půl mi nepřijde jako dostatečně dlouhý úsek pro samostatnou kapitolu.

Se špetkou skořice je taková milá oddechovka, která lehce zabíhá i do hlubších témat.

Hodnotím 3/5.

goofinkaa
26.10.2024 3 z 5

Ideálne čítanie do metra. Krátke kapitoly a nenáročný príbeh. Je to jednohubka pre pubertiakov, s predvídateľným koncom, ale pekne napísaná.

Gabriela_K
30.09.2024 2 z 5

Kniha mě moc nebavila. Štvalo mě neustále se opakující slovo Holčička!!! Líbily se mi jedině krátké kapitoly a grafická stránka knihy.
Za mě zklamání, měla jsem větší očekávání.

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021

10 právě čtených knih podle uživatelů (srpen)

16.08.2021

Knižní novinky (27. týden)

04.07.2021

Svět je jako gramofonová deska, která se nepřestává točit, a my lidi si můžeme nanejvýš vybrat, při které z písní, jež hrají, zůstaneme sedět, a které nás inspirují k tanci. (strana 56

Kniha Se špetkou skořice v seznamech