Sedm pohádek pro malé myšky přehled
Arnold Lobel
Sedm malých myšáků prosí tatínka, aby jim vyprávěl hezkou pohádku na dobrou noc. A když myšáčci slíbí, že pak už budou opravdu chrupat, pustí se tatínek do povídání. A vypráví ne jednu pohádku, ale hned sedm – každý myšák bude mít svou! Ta první je o studni splněných přání, další o myšce a mracích, následuje příběh o velmi velkém myšákovi a velmi malém myšákovi, o myši a větru, výletě, koupeli, o starém mrzoutovi. Všechny pohádky jsou laskavé i veselé, a tak se myšáčkům báječně usíná. A dobře se bude spát i těm, kteří si myší vyprávěnky přečtou.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2013 , Albatros (ČR)Originální název:
Mouse Tales, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedm pohádek pro malé myšky. Přihlašte se a napište ho.
Ale to se mi to líbilo! Takové pěkné pohádky pro malé školáčky a mě, staré matce, unavené po celém dni, se u ní krásně usínalo.
Krátké texty vhodné pro začínající čtenáře nebo malé posluchače kolem tří let. Lobelovy knihy jsem objevila až v dospělosti a mám je moc ráda já i mé děti. V téhle mě zaujaly příběhy o mracích, o malém a velkém myšákovi a nadšená jsem z povídky Myšák a vítr (dala jsem jí číst třináctileté dceři, která v dětství milovala Pana Sovu, a ona se u toho spokojeně a šťastně pochechtávala).
Kniha Sedm pohádek pro malé myšky v seznamech
2007 | Kvak a Žbluňk jsou kamarádi |
1996 | Pan Sova |
2005 | Kvak a Žbluňk se bojí rádi |
1995 | Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc |
2011 | Myška a pohádková polívka |
To jsme se doma nasmáli! Dcera nám četla nahlas o nových nohách a velkém a málem myšákovi. Musela jsem si ostatní dočíst sama.