Sedmička: Klukovská dobrodružství na řece přehled
Miloš Zapletal
Hrdinou románu pro mládež je třináctiletý Jirka, který si po úraze připadá na světě zbytečný. Náhoda ho přivedla do party vodáků a s pomocí nových kamaradů se zbaví pocitů méněcennosti.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedmička: Klukovská dobrodružství na řece. Přihlašte se a napište ho.
První, ze tří knih o vodácké Sedmičce. Trochu mne mrzelo, že jsem nejprve četl Ostrov přátelství, takže jsem věděl, jak vše dopadne. Jinak jde o velmi pěknou knížku pro malé i velké kluky (i holky, kterým se líbí třeba Foglarovky). Jediné, co mi trochu vadilo, bylo Pajdovo neustálé kritizování sestry. Knihy pana Zapletala mne v mládí nějak minuly, takže jsem rád, že jsem je nyní objevil. Jen škoda, že jich není víc (nepočítám skvělé encyklopedie her). Doporučuji.
Velmi uspokojivé.
Soví jeskyně byla léta mojí nejoblíbenější českou dobrodružnou knihou a i na jejím základě jsem se chtěl dostat k dalším Zapletalovým románům. Stezka odvahy byla taky povedená, takže bez obav jsem sáhnul po vychvalované Sedmičce. Musím upřímně poznamenat, že tentokrát hodnotím vodácké prozření Pajdy/Jonáše v průměru, vadily mi opakující se pády a ponaučení hlavního pachatele a omílání jak každá druhá událost byla to nejlepší co se dalo zažít a zůstane navěky nezapomenuto - 60 %
Kniha Sedmička: Klukovská dobrodružství na řece v seznamech
přátelství kluci skauting vodáctví pro mládež skauti parta dětí dobrodružné romány
1987 | Velká encyklopedie her 1: Hry v přírodě |
1995 | Stezka odvahy |
1989 | Soví jeskyně |
1993 | Sedmička |
1986 | Velká encyklopedie her 2: Hry v klubovně |
Výborná kniha nejen pro děti a mládež.