Selekce (2014) | Databáze knih

Selekce přehled

Selekce
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264514/bmid_selekce-iNh-264514.png 4 5738 5738

Selekce série

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Možnost být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Možnost žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu se jí nechce. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nedokáže představit.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

The Selection, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Selekce. Přihlašte se a napište ho.

katee21
12.02.2025 5 z 5

Knihy jsem četla asi šest nebo sedm let dozadu, takže v 17 a to je fakt dávno. Teď jsem je náhodou objevila ve výprodeji a tak jsem je tam nemohla nechat.
I po těch letech, kdy jsem si trošku myslela, že na ně budu už přece jen "moc stará", musím říct, že je to skvěle napsané. Četlo se to samo, bavilo mě to a postavy si znovu rychle oblíbila.

marci137
11.02.2025 4 z 5

Tuto sérii jsem měla rozečtenou již déle.. První díl jsem hrozně hltala a chtěla jsem vědět kdo nakonec vyhraje a četlo se to fakt samo. Postav akorát - nic náročného.
Když vezmu v potaz první tři díly, tak jsou napsané dost slušně. Už to, že jsem si sérii knih nechala a neprodala ji, mluví samo o sobě. Četla jsem celou sérii 2x. Akorát jak člověk dospívá, tak už v tom vidí zas něco jiného, než když je mu 16 nebo 31 :)

Ale dojem parádní.

tereza3242
02.02.2025 4 z 5

Na celou sérii jsem se chystala tolik let, že jsem nejspíš přeskočila do vyšší věkové kategorie :D nicméně lepší pozdě než nikdy.
Úvod do příběhu mi přišel poměrně slabý, mám pocit, že by se dal napsat lépe. Postupně si to ale kniha vyžehlila a i když jsem si myslela, že mě tato lovestory neobměkčí, povedlo se. Jen mě štve, že je kniha tak krátká a netuším, kdy se dostanu k dalšímu dílu, protože náš milostný trojúhelník skončil poměrně napínavě. Nicméně určitě budu pokračovat :D

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

Stejně to budu dál zkoušet. Nemám ve zvyku se vzdávat.

Nedávám přednost ani jednomu. Dávám přednost sobě.

Opravdová láska se objevuje tehdy, když v ni vůbec nedoufáte.

Ocenění knihy (1)

2014 - Kniha roku Databazeknih.cz (Obálka roku)

Kniha Selekce v seznamech

v Přečtených8 776x