Následníčka přehled
Kiera Cass
Princezná Eadlyn už odmalička počúvala nekonečný príbeh o tom, ako sa jej mama s ockom zoznámili. Pred dvadsiatimi rokmi sa America Singerová zúčastnila Selekcie a získala si srdce princa Maxona. Odvtedy žili spolu šťastne... Pre Eadlyn bol ich romantický príbeh len rozprávkou. Netúžila ho napodobniť. Ako princezná si však nemôže robiť, čo chce. Neutečie pred vlastnou Selekciou – aj keď urputne namieta. Nečaká, že sa jej príbeh skončí romanticky. Možno sa však jednému mužovi podarí zmocniť sa jej srdca... a možno zistí, že jej „šťastne a naveky“ nie je len tajným želaním.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
The Heir, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Následníčka. Přihlašte se a napište ho.
![marci137 marci137](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/100749/m_marci137-0en.jpg?v=1611918481)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
No... Oproti prvním třem dílům tohle nebyla žádná sláva. Štve mě, jaký je hlavní hrdinka rozmazlený spratek. Přes tohle se nemůžu překousnout.
Každopádně sérii rozhodně dočíst chci, když už jsem se dostala až sem :D
Ale jo jako, čtivá ta kniha je pořád. Jenom ta holčina mi pije krev. A tento díl mi teda přijde i o dost méně napínavý, než předchozí.
![Margherita_N Margherita_N](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/210483/m_u-marketa-650c3979a985d.jpg?v=1695299961)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Pokračování původní trilogie, které se odehrává o dvacet let později a zaměřuje se na novou generaci. Dcera Ameriky Singerové a krále Maxona, kteří sami prošli Selekcí, dostane tuhle cestu taky v podstatě nařízenou, protože jejím rodičům se království rozpadá pod rukama. Lidi si nemůžou zvyknout na zrušení kast, a tak stále žijí podle nich a země se propadá do nespravedlnosti a nespokojenosti. Královský pár nevymyslí nic jiného, než provdat následnici trůnu za někoho z lidu, aby ten viděl, že na něm záleží a že může pomýšlet vysoko. A pak už je děj jen o mladé princezně Eadlyn a jejím poznávání sebe sama skrze rozhovory s nápadníky, protože jako královské dítě v podstatě nikdy neměla kamarády a čas trávila se svými třemi bratry a služkami. Nic objevného se nestane a Eadlyn pomalu poznává, že to, co by chtěla, měla celý život před nosem. Krátký románek ve stylu předchozí trilogie Selekce, na oddechové čtení to nějak jde.
50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)
17.01.2017
20 knih, které si uživatelé chtějí koupit
21.11.2016
„Neumím svoje city dávat najevo jako jiné holky, takže se zdá, že je mi to všechno jedno, ale přitom není. Nechávám si to pro sebe. Navenek vypadám chladná, ale ve skutečnosti to dost prožívám.“
„Jsou věci, které se o sobě dozvíš, jenom když někoho jiného vpustíš do nejintimnějších míst ve svém srdci.“
Kniha Následníčka v seznamech
v Přečtených | 4 200x |
v Mé knihovně | 1 047x |
přátelství, kamarádství láska americká literatura pro dívky romantika reality show pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2016 | ![]() |
2016 | ![]() |
2020 | ![]() |
Takžeeee…
Zezačátku jsem byla hodně zmatená co se děje, protože já si asi myslela ze hlavní hrdinka ještě bude America nebo nevím co, ale jak jsem se začetla…
Tak to byla dokonalost!
Upřímně jako hlavní hrdinku mám spíš radši Americu, ale příběh z pohledu Eadlyn mě bavil více než příběh Americy.
Rozhodně můžu doporučit!