Sen Ockerwee přehled
George R. R. Martin
G. R. R. Martin píše skvělé SF a skvělé fantasy. Takže je nejvyšší čas, abyste se přesvědčili, že stejně brilantně umí psát i horory. Sen Ockerwee je fascinující upíří příběh zasazený do doby a prostředí, které známe od Marka Twaina: na starou Mississippi, jejíž vody brázdí veliké a hrdé kolesové parníky. Navíc to není jen mistrně vystavěný a napínavý příběh o souboji se zlem, ale také dokonalá ukázka spisovatelské virtuozity. Martin tu téměř marnotratně do jediné knížky zasadil celou řadu postav, jako jsou kapitán Abner Marsh nebo Mrzout Billy Tipton: postav, na které se po dočtení knihy rozhodně nezapomíná. Putují po kalných a mlhami zahalených vodách Mississippi až do míst tak děsivých, že strach o život je tam tou nejmenší z jejich starostí...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sen Ockerwee. Přihlašte se a napište ho.
Tahle kniha mi velmi připomíná upíry Anne Rice. I tam byl zlý a hodný upír, stejná elegance, dlouhé vlasy, vztah k otrokům. Říkám si, že pan autor trochu opisoval. Ale kniha se mi i tak přináší hodně nového a hodněse mi líbila.
Při čtení se mi vybavilo Interview s upírem a pak záblesky z Twilight…mělo to nápad, četlo se mi to dobře i s těmi kudrlinkami okolo a dovedla bych si to představit zpracované i jinak.
Napínavý příběh s nádechem tajemna, co by si možná zasloužil ještě díl o tom jak to bylo dál.
A negativní postavu ;-) a jeho osud bych (být ja tím zachráncem), ale řešila mnohem dřív.
Stránek tak akorát a konec utíkal jako ta Mississippi
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Sen Ockerwee v seznamech
upíři lodě horory parníky Mississippi plavba po řece
2000 | Hra o trůny 1 |
2017 | Hra o trůny |
2019 | Oheň a krev |
2014 | Rytíř Sedmi království |
2015 | Svět ledu a ohně |
(SPOILER) Za mě super. Začátek vůbec utikal strašně rychle.
Když uz se setkali s Julianem, tak dej pro me zvolnil, ale i tak moc dobré. Jen to šlo trochu jiným směrem než jsem myslela.
Na začátku jsem si myslela, že York ty ostatní loví.