Ve stínu královen přehled
Alison Weir
Šest tudorovských královen série
Za každým velkým králem stojí královna, za každou královnou pak celý dvůr. Za dobu vlády anglického krále Jindřicha VIII. se po jeho boku vystřídalo šest různých žen. Skutečné příběhy těchto tudorovských královen jsou pak pevně spjaty s příběhy těch, kdo žili vedle nich. Odehrávaly se v nádherných palácích, na dvorech plných intrik a šepotů. Vyprávějí o osudech lidí, kteří tyto ženy milovali a sloužili jim, ale i těch, kdo jim lhali a zrazovali je. Ve stínu královen obsahuje třináct fascinujících příběhů od tudorovského dvora, vyprávěných těmi, kdo se pohybovali v samém srdci dění. Tento soubor povídek doplňuje vysoce ceněnou série Šest tudorovských královen o manželkách Jindřicha VIII.... celý text
Literatura světová Povídky Biografie a memoáry
Vydáno: 2023 , BB artOriginální název:
In the Shadow of Queens, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu královen. Přihlašte se a napište ho.
Jak velká byla moje radost při objevu nové Weirové, tak velké bylo mé zklamání po přečtení jejích krátkých povídek. Kladu si otázku : kvůli čemu to vlastně psala? Vždyť jsou tam jenom samé známé příběhy, které jsem už od ní i od jiných autorů četla. Píše čtivě, to ano, umí to skvěle. Ale nemyslím si, že by tahle kniha něco nového a zajímavého čtenáři přinesla. Velmi ráda ji vrátím knihovně.
Autorku miluju, ale tohle byla zatím její nejslabší kniha. Povídky jsou slabé a z atmosféry tudorovského dvora nic nového nepřinášejí.
Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)
26.11.2023
Kniha Ve stínu královen v seznamech
Anglie 16. století Anna Boleynová, královna, 1501–1536 Kateřina Parrová, královna, 1512-1548 Tudorovci královny královská rodina Kateřina Howardová, královna, 1520-1542 historické povídky císařský dvůr
Část díla
2017 | Anna Boleynová – Králova posedlost |
2009 | Šest žen Jindřicha VIII. |
2011 | Princezna Alžběta |
2011 | Nevinná zrádkyně |
Alison a její knihy o Tudorovcích mám moc ráda a po knize jsem sáhla s nadšením, že se dozvím něco dalšího. Třeba nějaké nové poutavé příběhy a historické jednohubky. Bohužel jsem docela narazila. Povídková kniha mi zkrátka vůbec nesedla. Většina příběhů mi přišla nezáživná, až vyloženě zbytečná. Napsané je to čtivě, ostatně jako všechny její knihy, ale dějově jsem se nudila a vlastně se nic moc nového\zajímavého nedozvěděla.