Noc světlonoše přehled

Noc světlonoše
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471886/bmid_noc-svetlonose-nJb-471886.jpg 4 31 31

Sestra Fidelma série

Poutavý příběh, bohatý na nečekané zvraty a neznámé podrobnosti ze středověkého Irska. V předvečer pohanského svátku Samhain najdou Eadulf a válečník Aidan v hranici mrtvého. Muž je oblečený jako řeholník a kdosi na něm vykonal rituální „trojnou smrt“. Případu se ujímá Fidelma s Eadulfem a pátrání je zavádí do tajemného kláštera, o jehož existenci neměli ponětí, byť se nachází nedaleko Cashelu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad

Night of the Lightbringer, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc světlonoše. Přihlašte se a napište ho.

Chesterton
30.07.2024 4 z 5

Naše emancipovaná Fidelma se nudí a hned se před našimi zraky rozehraje komplikovaná partie...někdy až příliš...a přesto se čte jedním dechem.
Samhain roku 671.
Příchod období tmy.
Četla jsem i lepší kousky, ale stále mě to baví, slušná úroveň a těším se na další.
4/4

Kyri
23.09.2023 3 z 5

Historická detektivka, ve které má autor tendenci vysvětlovat různé historické podružnosti jako co visí na zdi a k čemu se to používá. Další moudra vysvětluje Fidelma ne tak intelektově obdařeným vedlejším postavám (nejčastěji její méně urozený manžel). Nakonec i její bratr, panovník, pochopí, že má Fidelma pravdu a konečně se jí omluví. UF. Navíc tatínci chodí se svými syny na procházky (v knize na vyjížďky) a starají se o pocity svých partnerek... Ve kterém že je to století?
K dobru se dá přičíst, že i přes neustálé vysvětlování se tam něco děje a občas je to napínavé.

Luigi1
29.05.2023 4 z 5

Pozvolné popisování historických událostí

Knižní novinky (25. týden)

20.06.2021

Kniha Noc světlonoše v seznamech