Sestra smrt přehled

Sestra smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404445/bmid_sestra-smrt-VkF-404445.jpg 3 90 90

Severská krimi ze severu Čech. Ústecký vyšetřovatel Václav Rákos se vypraví do nemocnice v Rumburku kvůli podezření, že pacientka, která zemřela na otravu metylalkoholem, se ve skutečnosti stala obětí vraždy. Rákos je přesvědčený, že existuje souvislost mezi její smrtí a případem zdravotní sestry obviněné z otravy šesti pacientů draslíkem. Krátce nato dojde v nedaleké Doubici k vraždě zaměstnance národního parku. Důkazy směřují k Miloši Bjelejovi, válečnému zločinci z války v Jugoslávii, který kdysi pobýval v Pardubicích jako vojenský poradce. Jenže Bjelej je oficiálně už deset let po smrti. Zima je toho roku mimořádně dlouhá a tuhá a Václav Rákos zjišťuje, že vraždy v Rumburku a jeho okolí mají mnohem temnější pozadí, než tušil.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestra smrt. Přihlašte se a napište ho.

KlariN
12.07.2024 4 z 5

Poměrně příjemné překvapení. Rychle odsýpající akční thriller, v němž hraje důležitou roli vynikající tísnivá atmosféra ústeckého kraje, i dědictví minulosti. Děj je sice značně překombinovaný, ale žene jej kupředu posedlost ústředního vyšetřovatele Václava Rákose. Daniel Petr je talentovaným vypravěčem, jenž si velmi dobře osvojil důležité žánrové atributy severské krimi. Kniha by se snadno mohla stát podkladem pro atraktivní televizní minisérii. Případné pokračování přivítám rád!

evvva
28.10.2023 2 z 5

Takový guláš v postavách,příběhu, časových osách, zeměpisných místech...to vám povím, to už jsem dlouho netrávila...naposledy před měsícem,ale ten byl z václavek....jak to shrnout? Tohle se vážně moc nepovedlo!

sakro
17.07.2023 3 z 5

Jen málokdy se mi stává, že mám z přečtené knihy naprosto totožný pocit, jako někdo, kdo ji hodnotil přede mnou. Tentokrát se to stalo. Pod hodnocení čtenářky zp87 se mohu podepsat bez jakýchkoliv výhrad. Příběh sám je celkem zajímavý, bohužel ne úplně dobře vystavěný a místy chaotický. Vyskytuje se v něm poměrně hodně postav, kdysi dávno více nebo méně provázaných životem. Všechny se dostávají do málo uvěřitelných náhodných situací a hlavně většina z nich se kdysi dostala k určité tajné informaci, o které se však téměř každý z nich podělil s dalšími a dalšími. Mám kriminální případy velmi rád, hlavně české, ale ty překombinované většinou nepatří k těm nejlepším. A toto je právě ten případ.

Knižní novinky (12.3. - 25.3.)

07.03.2018

Jakých 15 novinek nabídne první letošní Velký knižní čtvrtek?

01.02.2018

Kniha Sestra smrt v seznamech