Plán plavby přehled
Trish Doller
Sestry Beckovy série
1. díl
Anna zůstane v životě sama. Její snoubenec tu náhle není a naplánovaná plavba zůstane zapomenuta v moři smutku. Anna není schopná vstát z postele, život pro ni ztratil význam. Dokud jednoho dne necinkne mobil s upozorněním, že právě dnes je ten velký den - den, kdy si s Benem naplánovali vyplout na plachetnici z Floridy do Trinidadu. Anna se rozhodne vydat na dobrodružnou cestu sama. Uprostřed oceánu se jí podaří najít nejen sebe samu, ale také novou lásku a spolu s tím i smysl života. Annina plavba představuje čtivý cestopis mapující Bahamy či Bimini a další ostrovy Karibiku. Dozvídáme se o místních zvyklostech a zajímavostech i o přírodních katastrofách, které tyto často sopečné ostrovy pustoší. A také o tom, jaký je život na malé plachetnici uprostřed rozbouřených vod, a že to člověk sice může zvládnout sám, ale lepší je to ve dvou.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , RedOriginální název:
Float Plan, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plán plavby. Přihlašte se a napište ho.
Od tohoto žánru člověk moc nečeká, ale četlo se mi to krásně. Ideální knížka na dovolenou, má očekávání nejen naplnila, spíš i předčila.
Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)
24.04.2022
Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)
10.04.2022
Kniha Plán plavby v seznamech
romantika plavba handicap vyrovnání se se smrtí
Krásná romantická kniha, která je přímo stvořena pro čtení na dovolené, ale já si ji moc užila i teď.
Příběh začíná tím, že nás seznamuje s bolestí Anny po tom, co se její snoubenec předávkoval léky a ještě to zapil tequilou. Po příchodu domů ho najde udušeného zvratky. Uteklo deset měsíců a Anna se stále trápí v bolesti a minulosti. Zazvoní budík, který ji připomíná, že dnes měli vyrazit na plavbu. A tak se Anna vydává na své samostatné dobrodružství, i když to byl sen Bena.
Tato krátká romantika se četla sama, je plná exotických míst, skvělých lidí, jídla, zážitků ale i problémů, které sebou plavba přináší.
Cca v polovině knihy mi přišlo, že příběh zamrzl v neurčitém bodě a vše bylo stejné, ale nakonec to přešlo a dokonalý příběh pokračoval. Další věc co mi docela vadila, byla ta nespisovná mluva (maj - atd.).
Hlavní postavy byly skvělé a hlavně posun Anny jsem pyšně sledovala. Jak se nejdřívě sama poprala s lodí a poté taky s bolestí. Kean byl sen každé ženy. Na Annu v ničem netlačil a byl ji celou dobu podporou, kterou potřebovala. Jejich postupná láska a chemie mě okouzlila.
Příběh, kde na sebe narazí dva zlomení lidé, kteří si navzájem pomohou jsem si zamilovala a rozhodně toto nečtu naposledy. Potřebuji se vrátit do těch krásných popisů azurových pláží a želv. Prostě celkově je tato kniha skvost a já moc děkuji @terr_books u které jsem viděla recenzi!