Setkání se smrtí přehled
Joe Simpson
Kniha zaujme čtenáře od prvních stránek. Nejen proto, že jde o atraktivní tematiku, jakou bezesporu horolezectví je, ale i tím, jak sugestivně dokázal autor vylíčit sílu přátelství v mezní situaci a svoje pocity v boji o přežití při sestupu západní stěnou Siula Grande v Andách.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Setkání se smrtí. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je psána čistokrevným horolezcem, s čímž jsem měl zpočátku problém. Místo souvislého, lehce stravitelného příběhu autor první třetinu knihy podrobně popisuje prostředí hor. Protože nemám osvojený potřebný slovník a kniha ho neobsahuje, byl jsem ze všech těch sedel, morén, komínů a seraků mírně otrávený. Po překonání této části jsem se však dočkal velmi napínavého a výborně napsaného příběhu, který pro mě byl natolik fascinující, že jsem ho během čtení nezávisle vyprávěl dalším dvěma lidem. Všem doporučuji!
Neskutečně syrový příběh, který jsem doslova zhltla. Obdivuju Joea za to, že v sobě našel tolik síly se dostat z hor, ale také za to, že se dokázal vrátit k lezení. 5/5*
Kniha Setkání se smrtí v seznamech
horolezectví boj o přežití zfilmováno Jižní Amerika dobrodružství horolezci podle skutečných událostí Andy (pohoří)
2002 | Setkání se smrtí |
2009 | Vábivé ticho: štít smrti a snů |
1999 | Hra duchů |
1999 | Temné stíny nad námi |
2012 | Zvuk zemské tíže |
Jedná se strhují příběh člověka, který musel absolvovat s horami doslova boj o život. Kniha je skvělá, jen mi přišlo, že úvod je rozepsaný dost široce a čím se člověk blíží k závěru, tím je děj rychlejší a stručnější.